ГКПП Кулата/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Трафикът тази сутрин е интензивен на вход и изход на всички гранични контролно-пропускателни пунктове, съобщиха от ГД „Гранична полиция“ на сайта си.
На границата с Румъния
поради монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на ГКПП „Видин“ на изход и на вход в България движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация.
Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/“Липница“ и „Крушари“/“Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.

На ГКПП Кула и ГКПП Маказа трафикът е интензивен на вход и изход за леки автомобили.

След среща  на директора на ГДГП с ръководството на полицейската дирекция в Серес, проведена на 6 юли, е синхронизирана съвместната дейност на ГКПП „Кулата-Промахон“. Времето за изчакване на гражданите на ЕС е сведено до минимум.

ГДГП препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“.
През гранични пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът на границата с Република Сърбия е интензивен на вход на ГКПП „Калотина“ за леки автомобили и на изход за товарни автомобили.
Поради строително-монтажни дейности в зоната на ГКПП „Калотина“ се налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението, което може да удължи времето за преминаване.

Границата с Република Северна Македония:
Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
Границата с Република Турция:
Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Сподели публикацията