IMG 2873
Slide
Slide
Slide
Slide

Делхи. Температурен рекорд от 52,3 градуса по Целзий беше регистриран днес в Делхи. Местната метеорологична служба обяви, че рекордната стойност е била отчета в 14.30 часа. Най-горещият ден идва 24 часа по-късно, след като вчера в индийската столица отбелязаха 49,9 градуса по Целзий.

IMG 2833

По това време на годината традиционно в Индия има екстремни жеги. Туристите от цял свят, включително и българските, намират решение в горещата вълна с редовна консумация на вода. В употреба влизат ветрила и шарени чадърчета с индийски дизайн, съобщава репортер на Bgtourism.bg.

IMG 2041IMG 2736По улиците търговците продават обелени краставички и парчета охладена диня.

Винарите в Североизточна България организират Дни на отворени врати в началото на юни

IMG 2464IMG 2320Жегата в индийската столица не уплаши и не спря туристите, които с автобуси с климатик посещават емблематичните забележителности една след друга, а най-големите приключенци правят и разходки с рикши не само по централните булеварди, но и по малките атрактивни улички.

IMG 2810

Делхи посреща туристи от цял свят. Местните забележителности не са единствената атракция. Индийците извиват опашки, за да си направят снимки за спомен с европейските си гости.

Снимки Руслан ЙОРДАНОВ, Bgtourism.bg

IMG 2702

IMG 2699

Сподели публикацията