Slide
Slide

Банско. Кемпински Хотел Гранд Арена Банско беше удостоен за трета поредна година със сребърен сертификат от „EarthCheck“, водещата бизнес консултантска група, специализираща в устойчивост и мениджмънт в туристическата индустрия.

Хотелите, взели участие в сертифицирането на EarthCheck, активно наблюдават и отчитат въздействието на своята дейност върху околната среда и обществото, взимайки под внимание показатели като консумация на енергия и вода, въглероден отпечатък, генериране на отпадъци, ангажираност на общността и много други. Използвайки научен подход, всеки от хотелите има за цел да повиши ефективността, да подобри преживяването на гостите и да сведе до минимум отпечатъка върху околната среда. Икономическите предизвикателства, разгледани от EarthCheck, включват условия на работа, подкрепа на местната икономика, използване на стоки и услуги за справедлива търговия и отчитане на сезонността на потоците от приход – всичко това допринася за икономическото и социално здраве на региона.

24 книги за 24 май – Celestyal получи подарък от България за библиотеките на корабите си

Екологичните и културни ценности, които привличат посетителите към дестинациите, трябва да бъдат защитени и отговорно управлявани. Туристическата индустрия и нейните оператори играят ключова роля за осъществяването на тази промяна.

Стюарт Мур, генерален изпълнителен директор и основател на EarthCheck, споделя: „Бих искал да поздравя целия екип на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско за тяхното постижение. Те са ценен член на глобалната група от туристически оператори, които се осмеляват да допринесат за положителна промяна.”

Работейки с EarthCheck, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско се присъедини към други компании в бранша, които предприемат съзнателни стъпки за разрешаване на някои от реалните проблеми, пред които е изправена планетата.

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско успешно продължава и сътрудничеството си с организацията “Clean the World” като част от световната програма за устойчивост и корпоративна отговорност на веригата Кемпински. Тя събира и рециклира сапуни и бутилки за тоалетни принадлежности, изхвърлени от туристическата индустрия с цел намаляване на отпадъците и насърчаване на устойчиво бъдеще.

Петзвездният Barceló Royal Beach открива летния сезон на 24 май

“Clean the World” събира предоставените от Кемпински Хотел Гранд Арена Банско бутилки за тоалетни принадлежности и сапуни, които са били използвани от гостите, течните хигиенни продукти се извличат от бутилките за повторна употреба, а бутилките се рециклират, използвайки най-съвременния процес за получаване на пластмаса с високо ниво на чистота. Сапуните ще бъдат дезинфекцирани, трансформирани в нови и разпределени сред нуждаещите се общности като приютите, бежанските лагери и хората, които са в затруднено положение поради икономически причини или природни бедствия.

Присъединявайки се към “Clean the World”, хотелът гарантира, че тоалетните му принадлежности няма да попаднат на сметището и няма да бъдат изгорени. Чрез разпространението на тези и други дарени хигиенни продукти за хората в нужда, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско помага за предотвратяване на милиони заболявания и смъртни случаи, свързани с хигиената, всяка година.

Сподели публикацията