Снимки Миглена Думанова

Банско. Туристите в Национален парк „Пирин“ се сдобиха с горска библиотека. Тя бе реализирана по идея на Миглена Думанова от Банско и изработена от Георги Граченов. Библиотеката е поставена в местността „Ролбана“ и е във формата на малка дървена къщичка.

Думанова благодари на всички приятели, които са подкрепили идеята и са дарили книги! „Лично аз често се разхождам в местността „Ролбана“ и винаги ми е било мечта там да има горска библиотека. Идеята да почетеш книга в гората на спокойствие е чудесна. Да дишаш чист въздух, да се наслаждаваш на китната природа, да си смаян от вълшебния свят на книгите, без да носиш такива в чантата си. Това не е мечта, а реалност!“, сподели пред Bgtourism.bg инициаторката на идеята за горската библиотека. 

От Национален парк „Пирин“ подкрепиха инициативата, за да може повече посетители да имат четиво през свободното си време сред природата. В библиотеката има книги за различни възрасти – за деца и за възрастни, научно-популярни книги, речници на английски, немски и френски език, а скоро ще бъдат поставени и книги за Националния парк.

„Горската библиотека е изработена от иглолистна дървесина, в частност от бял бор, тъй като в района това е преобладаващият вид дървета. Времето, за което я изработих, беше 3-4 дни. Повече време ми отне да измисля конструкцията, така че да е устойчива на различни атмосфери, за да се сведе до минимум съсъхването и набъбването на дървесината“, сподели пред Bgtourism.bg Георги Граченов

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA