Slide
Slide
Slide
Slide

Несебър. „Обратната връзка, която получаваме, е много добра. Това ни прави оптимисти, че немските туристи ще се върнат отново в България. Гостите ни от немскоговорящите страни, които са на конференцията в Несебър, виждат България като дестинация с изключително висок потенциал. Трудно е да се направят прогнози за това как ще се представи Летище Бургас през този туристически сезон по отношение на полетите, но към момента очакванията са за ръст от около 1 процент.“, заяви пред журналисти Франк Кванте – главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“. Той е в Несебър, където се провежда мащабната конференция „Изживей България“ / „Erlebe Bulgarien“ със 180 представители на туристическия бранш от Германия, Австрия и Швейцария.

Несебър е домакин на мащабна конференция в областта на туризма, министър Милошев покани немскоговорящите туристи да почиват у нас

Форумът е организиран от Министерството на туризма, в партньорство с концесионера на Летище Бургас и Летище Варна – „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД и Асоциацията на инкаминг агенциите в страната (AIA). Целта на организаторите е да се популяризира българският туристически продукт сред представители на трите държави, които са сред най-големите и значими пазари за развитието на туризма в страната.

Иван Грошев: България все още не е позната в мащаба, който ние искаме на немския пазар

Франк Кванте посочи, че България има силно рекламно присъствие в германските медийни канали чрез своите партньори fvw и участниците в конференцията. „Силно разчитаме на сътрудничеството с авиопревозвача SunExpress, който е сред основните двигатели за успеха на Анталия в областта на туризма. Разчитаме и на авиокомпанията Fly Lili, която за първа година ще изпълнява полети по 12 различни маршрути от страните Австрия, Германия, Полша и Чехия до Летище Бургас, както и директни полети от немския град Хановер до Летище Варна“, каза Кванте.

Веселин Данев: Германските туристи търсят сигурност и лесна логистика
Сподели публикацията