Slide
Slide

Добрич. Фестивал на занаятите и изкуствата ще се проведе утре – 30 септември в АЕМО „Стария Добрич“. Първото издание на проявата ще бъде открито в 10.30 ч. Импровизирани работилници ще помогнат на посетителите на фестивала да се запознаят с уменията на занаятчиите.  Ще бъдат представени занаятите сарачество, тъкачество, седларство, грънчарство, книговезане, свещолеене, стъклопис, иконопис и много други.

От 11.00 ч. програмата на Фестивала продължава с изпълнения на възпитаници на СУ „Св. Климент Охридски“ и ще продължи със Смесен хор „Добрич“ при НЧ „Добрич – 2017“ от 16.00 ч. и Детска фолклорна танцова студия „Добруджа“ от 17.00 ч.

Своята книга „За песните на моята душа“ ще представи от 12.00 ч. народната певица и почетен гражданин на Добрич Галина Дурмушлийска.

Организатор на Фестивала е Фондация „Добруджа – история, традиции, култура“ в рамките на проект на стойност 300 лв., отпуснати от Община град Добрич по Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета за 2022 г.

Сподели публикацията