Истанбул. Лалетата в Истанбул цъфнаха, а с това бе поставено началото на пътуванията на организираните групи от България към Турция. Миналата година южната ни съседка е посрещнала близо 164 хиляди български туристи през април, сочат данните на Националния ни статистически институт.

„Първата ни група през отминалия уикенд имаше възможност да се наслади на красивите пролетни гледки и майсторски оформените градините в Истанбул. Ароматът на пролетните цветя – лалета, зюмбюли и други, са като магнит за туристите от цял свят. През 2022 г. отбелязахме истински бум на програмите ни за Турция, тъй като хората две години не можеха да пътуват и имаха огромно желание да се насладят на красивите и многобройни лалета. От седмица отбелязваме сериозен интерес и за записванията за програмите ни до Истанбул за следващите седмици“, заяви за Bgtourism.bg управителят на фирма Дискориум Ивайло Димитров.

Историята на „Негреско“ – най-красивият хотел в Ница (снимки)

Във фейсбук туроператори, туристически агенти и техни туристи започнаха да публикуват снимки от парковете в Истанбул с лалета.

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA