Slide
Slide
Slide
Slide
Дарио Диониси е травел блогър, екскурзовод в Бохемия и един активен борец срещу скучното градско ежедневие. Ето какво сподели той за Португалия в интервю за Bgtourism.bg

– Добър ден! Благодаря ви, че се съгласихте да споделите вашия опит за Португалия. Бихте ли ни разказали малко за тази красива страна?
– Добър ден! Радвам се, че имам възможността да говоря за Португалия. Това е невероятна страна с богата история, култура и изумителни природни красоти. Португалия е известна със своите прекрасни плажове, вкусна кухня и гостоприемни хора.

– Какви са основните забележителности, които туристите не бива да пропуснат в Португалия?
– Едни от най-емблематичните забележителности включват манастира Жеронимуш в Лисабон, кулата Белем и имението Кинта де Регалейра в Синтра, които могат да посетят с нашата програма – Лисабон – сърцето на метрополията. Лисабон е невероятен град, който предлага разнообразни атракции като историческия квартал Алфама и модерната част на града. Порто, вторият по големина град, е известен със своето вино и красивите мостове над река Доуро като нашите клиенти може да се потопят в очарованията на този град и други исторически места в същия регион чрез туристическия ни пакет – Перлите на Португалия.

Лисабон, Португалия

– Каква е местната кухня и кои са най-известните португалски ястия, които препоръчвате да се опитат?
– Португалската кухня е изключително вкусна и разнообразна. Едни от най-известните ястия са „bacalhau“ (солена треска), „pastel de nata“ (тестен десерт с карамелен крем) и „caldo verde“ (зелева супа с картофи и наденица). Не бива да пропускате и прясната морска храна, която се сервира по крайбрежието. По този повод сме създали няколко програми-почивки, от които човек може да избере да се отдаде на пълен релакс в:

Порто, Португалия

– Какво бихте препоръчали на туристите, които посещават Португалия за първи път?
– Бих препоръчал да се насладят на разходките из старинните улици на Лисабон и Порто, да посетят малкото рибарско селище като Назаре или се загубят в цветните калдъръмени улички на Обидуш, и да се отпуснат на прекрасните плажове на Алгарве. Освен това, е хубаво да опитат местното вино и да се потопят в културните събития и фестивали, които се провеждат през цялата година. Като също така за по-любопитните туристи предлагаме комбинирани екскурзии, в които човек може да разгледа едновременно Португалия и Испания с тръгване от Мадрид или Малага.

– Какъв е най-добрият период за посещение на Португалия?
– Португалия е привлекателна целогодишно, но най-доброто време за посещение е пролетта и есента, когато времето е меко и туристическият поток не е толкова голям. Лятото също е прекрасно, особено за тези, които обичат плажовете и слънцето, но може да бъде доста горещо и претъпкано. Като трябва да обърна внимание, че това се отнася дори и за по-отдалечените места като Мадейра и Азорските острови, където също имаме добре разработени туристически програми, които оставят нашите туристи много доволни.

Азорски острови, Снимки Бохемия

– А кое е вашето любимо място в Португалия?
– Безспорно това са Азорските острови. Там мога да се насладя на уединение, хармония, невероятна природа и много вкусна храна.

– Благодаря ви много за информацията! Надявам се, че това интервю ще вдъхнови много хора да посетят Португалия.
– Благодаря и на вас!  Пожелавам на всички приятно пътуване и незабравими моменти в Португалия.

Сподели публикацията