Атина. Българските туристи включиха Миконос, Крит и Санторини сред дестинациите за посещение с круиз през април. Известните острови са част от маршрута “Иконична Егея” на базираната в Гърция круизна компания Celestyal Cruises, която очаква да привлече повече български туристи през 2023 г.

Маршрутът от 7 до 10 април се изпълнява от кораба Celestyal Olympia, на който има 900 пътешественици от 34 националности. 29 от туристите са българи. Най-много са от САЩ – 226 души, следвани от испанците – 133, Турция – 125, Гърция – 85, Мексико – 70. Има гости от Япония, Южна Африка, Австралия, Португалия, Англия, Франция, Канада, Колумбия, Гватемала, Филипините, Нова Зеландия и др.

Рени Цветкова от Варна за първи път е на круиз. “Моите приятелки ми споделяха страхотни впечатления при пътуванията си с кораб. Това е причината сега и аз да се включа в круиза, който ще ни позволи за кратко време да посетим много и красиви дестинации, да се заредим с позитивни емоции”, сподели тя. 8 са общо дамите в групата, те са запалени пътешественички и мотористки. Признават, че круизите им харесват, защото са достъпни като цена. Обичат да посещават местните културни и туристически забележителности, заведения и магазини.

Корабът е тематично украсен в навечерието на Великден.
Днес Celestyal Olympia отпътува от пристанището Лаврион и се отправи към следващите си спирки – Миконос, Кушадасъ, Патмос, Крит и Санторини.

Celestyal бързо си изгради репутацията и спечели признание като избор номер 1 за пътувания до гръцките острови и Източното Средиземноморие благодарение на своя опит в региона и на изключителното гостоприемство, което гостите получават на борда. Компанията управлява два кораба за пътувания в региона, а по-малкият им размер предоставя истинско и уединено преживяване за пътниците. Философията на компанията е изградена върху уникалното гръцко наследство, което съчетава гостоприемство с истинско потапяне в атмосферата на дестинациите и осигурява автентично преживяване за цял живот, както на борда, така и на сушата.

CruiseGuru с удоволствие представя круизите на Celestyal в България, а от специалните цени може да се възползвате като се свържете с Вашия туристически агент.

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA