Кортовете в Хасково привличат състезатели от цялата страна
Slide
Slide

Хасково. Годишно близо 120 турнира по тенис за любители са част от календара на Балканската тенис лига (БТЛ). Тя бе създадена преди 3 години от Йордан Йорданов – президент на ТК Хасково, а от началото си вече са проведени 362 турнира. Първоначално мачовете се провеждат на кортовете в Хасково, откъдето тръгна и кариерата на най-успешния ни тенисист при мъжете Григор Димитров, но миналата година географията на състезанията стигна до Казанлък, Ямбол и Банкя. Част от Балканската тенис верига са и още две държави, които са домакини на турнири. Това са Гърция (Александруполис) и Турция (Текирдаг и Силиври), а амбициите на организаторите са скоро част от програмата да бъдат Сърбия и Румъния.

Йордан Йорданов (вдясно)

„Към момента в Балканската тенис лига членуват 650 души от България, Турция и Гърция. Популяризирането на играта тенис, поддържане на активен и здравословен начин на живот сред деца, младежи и възрастни е основна дейност от основаването! За обединяване на любителите на този изключително красив и полезен спорт Лигата организира индивидуални и отборни турнири в различни категории и множество различни мероприятия. При мъжете участниците са разделени в шест категории, а жените мерят сили на корта в три категории. Има и три категории при смесени двойки. категориите не са по възраст, а по ниво на игра. Това може да противопостави на корта 60-годишен тенисист срещу 18-годишен, но и двамата да играят на едно ниво. това прави мачовете изключително интересни и оспорвани“, сподели пред Bgtourism.bg основателят на Балканската тенис лига Йордан Йорданов, който вече 45 години активно е част от света на тениса.

Турнирите се радват на голям интерес и в чужбина

Участниците получават точки за ранглистите на Балканската тенис лига, а следващите турнири са този уикенд. С програмата на БТЛ може да се запознаете тук.

Сподели публикацията