Slide
Slide

София. България вече има 4 хотела, които са част от престижния туристически гид „Мишлен“. В София това са 5-звездните хотели в сърцето на столицата – InterContinental Sofia и Sense Hotel Sofia, които през годините се утвърдиха като еталон за качество и любимо място за бизнес събития, за пълноценно настаняване и ресторанти с качествена кухня.

Другите два обекта са разположени в планината и на морето. Част от портфолиото на гида е  Thracian Cliffs Golf & Beach Resort – комплекс с голф игрище на най-високо световно ниво, който се намира в област Добрич – близо до Каварна. Голямата четворка допълва 5-звездното бижу на Банско Kempinski Hotel Grand Arena Bansko.

Припомняме ви, че „Мишлен“ е международно разпознаваем еталон за качество, като признанието за хотелите е форма на продължение на традицията в отличаването на ресторантите. България все още няма ресторант с прочутите звезди. От април 2024 г. подобно на познатите „звезди“, гидът на „Мишлен“ въведе и системата „ключ“, която е насочена към хотелите. Те ще бъдат отличавани с един, два или три ключа, а държавите, включвани в тази класация ще бъдат обявявани на отделни времеви партиди. Новото отличие има за цел да оцени хотелите отвъд предлаганите от тях основни удобства, като поставя акцент върху техните ресторанти, дизайн и обслужване. Гидът включва хотели от целия свят, избрани по редица критерии, сред които архитектура и дизайн, качество на обслужването, постоянство на предлаганата услуга, уникалност на дестинацията, комфорт на гостите, ниво на поддръжка, индивидуален характер, съотношение между цена и качество.

Сподели публикацията