София. В три международни туристически изложения ще се представи България през април. Участията се реализират чрез Министерството на туризма.

Традиционно Министерството на туризма участва на международното туристическо изложение Azerbaijan International Travel and Tourism Fair /AITF/ в Баку, Азербайджан, което се провежда ежегодно през месец април. Тази година периодът е 04-06.04.2023 г. AITF e най-голямото международно туристическо изложение, което се организира в Азербайджан, съобщава МТ чрез брой 15 на Информационния си бюлетин. Получило статут на водещо международно изложение в Кавказкия регион, то отразява общата картина на съвременния туристически пазар в региона, като създава пълна платформа за азербайджанските и чуждестранни експерти, които представят последните тенденции в областта на пътешествията, деловия туризъм, балнео и СПА и приключенски туризъм. Изложението се организира и провежда с официалната подкрепа на Министерството на културата и туризма на Република Азербайджан, на световната организация по туризъм към ООН, на Националната конференция на предприемачите на Азербайджан и на Международната организация на туристическите изложения.

Поради противоепидемичните мерки в Азербайджан изложението не се проведе през 2020 г., 2021 г. и 2022 г. през 2023 година

България ще бъде страна партньор

на международното туристическо изложение Azerbaijan International Travel and Tourism Fair /AITF/ в Баку, Азербайджан, като статутът на страна партньор на изложението включва национален щанд от 63 кв. м, а така също и редица рекламни активности.
AITF е отворено за професионалисти и масова публика, като основното търсене на пазар Азербайджан е към възможностите за здравен туризъм, СПА услуги
и градски (city) турове в страната ни. В съответствие с програмата за национална туристическа реклама през 2023 г.

България ще участва с информационен щанд от 100 кв. м на международното изложение TOURISM&TRAVEL EXPO, което ще се проведе в периода 06.04. – 09.04.2023 г. в град Кишинев, Молдова.
Изложението се организира от Министерството на културата и туризма на Република Молдова и Конфедерацията на свободните профсъюзи в страната със съдействието на Молдовската асоциация на туристическите агенции.

TOURISM&TRAVEL EXPO е международно туристическо събитие, като тази година ще се проведе за 25-ти път. То е отворено за професионалисти и масова публика. през периода 2020 – 2022 година не се проведе поради разпространението на епидемията от COVID-19.

Министерството на туризма покани за работа на щанда представители на националните и регионални браншови организации, туроператори и туристически агенции, работещи на молдовския пазар и през 2023 година на българския щанд ще се представят като съизложители седем туристически фирми: Теди Кам ЕООД, Самър Хоум сървисис ЕООД, TA „СОЛВЕКс”-ЕООД, Клуб Магелан ООД, ЛОТ-ТА ООД, Община Банско и Ню сън Травел ООД.

Целите на българското участие са: повишаване степента на информираност за България като страна с богати възможности за лятна и зимна почивка, с древна култура, богата на исторически и архитектурни паметници, с минерални източници и красива и съхранена природа; представяне на България като динамична дестинация, предлагаща качествен продукт на разумни цени и насърчаване на търсенето от страна на потребителите към предлаганите български туристически продукти.

XXVI издание на Международното туристическо изложение Emitt в Истанбул трябваше да се проведе от 8 до 11 февруари 2023 г., но заради мощните земетресения, които взеха хиляди жертви в Югоизточната част на Турция, то бе отложено. Експото в Истанбул ще бъде от 12 до 15 април.

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA