Два автобуса с българи са били блокирани с часове на сръбско-унгарската граница
Два автобуса с българи са били блокирани с часове на сръбско-унгарската граница
Slide
Slide
Slide
Slide
София/Будапеща. Във връзка с постъпили запитвания от медиите за случай с български граждани, които изчакват на сръбско-унгарската граница при осъществяване на автобусен транспорт, Министерството на външните работи информира следното:
Осъществената беше незабавна проверка по постъпилата от медиите информация. Консулът на България в Будапеща съобщи за интензивен трафик на сръбско-унгарската граница във връзка с предстоящите Новогодишни празници и засилен контрол от компетентните гранични власти, което води до необходимост от по-дълго от обичайното изчакване.
В рамките на днешния ден на граничния пункт ГКПП Хоргош-Рьоске е имало струпване на 25 автобуса, два от които – с български граждани. След неговата намеса последните вече са проверени и са продължили своето пътуване.
Министерството на външните работи съветва българските граждани по време на пътувания около Новогодишните празници, когато се наблюдава засилен сухопътен трафик, да се информират своевременно преди предприемането на пътуването и да използват алтернативни маршрути и ГКПП за преминаване.
Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно на телефонните линии на Дирекция “Ситуационен център” на МВнР: на телефони: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56, по електронна поща – e-mail: crisis@mfa.bg, както и на дежурните телефони за спешни случаи на дипломатическите ни представителства.
Сподели публикацията