BUBSPA позиционира България на австрийски пазар като дестинация за целогодишен и качествен здравен туризъм
BUBSPA позиционира България на австрийски пазар като дестинация за целогодишен и качествен здравен туризъм
Slide
Slide
Slide
Slide

Варна. Българският съюз по балнеология и СПА туризъм (BUBSPA) стартира проект по позиционирането на страната ни като дестинация за целогодишен качествен здравен туризъм на австрийски здравноосигурителен пазар, по примера на успешно реализирания проект с Националната асоциация на германските здравноосигурителни каси.

За реализацията на проекта е информирана и ще се търси съдействието на министъра на туризма на Република България Зарица Динкова, както и на всички заинтересовани институции. В проекта ще бъдат включени сертифицираните по Наредба 2 на Министерство на туризма и Министерство на здравеопазването Медикъл/СПА центрове.
Поканена да съдейства в качеството си на посланик на каузата на BUBSPA бе д-р Меглена Плугчиева – дипломат, бивш посланик на България в Германия, Швейцария, Лихтенщайн и Черна гора.
На 12 и 13 юли председателят на BUBSPA д-р Сийка Кацарова, придружен от д-р Меглена Плугчиева беше на работни срещи на Северното Черноморие с част от членовете на BUBSPA – Медикъл/СПА комплекси – к.к. Св. Св. Константин и Елена (Aquahouse Thermal&Beach), к.к. Слънчев ден (хотел Палас), к.к. Албена (МЦ Медика – Албена), Кранево (Therma Eco Village и Casa di Fiore) и к.к. Златни пясъци (Grifid Encanto Beach), като бяха дискутирани конкретни стъпки и действия за реализация на инициативата.
Програмата предвижда дискусията да продължи и с другите членове на организацията, за да бъдат взети под внимание всички гледни точки и предложения.
Сподели публикацията