Президентът на Европейската СПА Асоциация Тиери Дюбоа поздрави България за водещата й ролята и политиките за развитието на здравния туризъм

Берлин. Българският културен институт в Берлин е домакин в този час на прием „Открийте българския здравен туризъм“, организиран от Германо-Българска индустриално-търговска камара (ГБИТК), Българският съюз по балнеология и СПА туризъм (BUBSPA) и Министерство на туризма на България. Гостите бяха запознати с новостите в българския здравен туризъм, признавайки амбулаторните профилактични услуги от законоустановените немски здравноосигурителни компании.

„Все повече германци научават, че могат да използват природните лечебни източници на България във висококачествените „медикъл СПА”, „СПА”, „Таласо” и „Уелнес” съоръжения. Във фокуса на разговорите ни тази вечер бяха ключовите думи здравеопазване, СПА и уелнес туризъм. Отличният климат на страната ни и възможностите, които имаме за висококачествен продукт, позиционират България като целогодишна дестинация за туризъм сред германците“, заяви д-р Сийка Кацарова – вицепрезидент на ЕСПА и председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

Тя отбеляза, че в България има над 500 топли минерални извора и едно от големите предимства е уникална комбинация от морски и термални води по Черноморието. Новата инфраструктура, директните полети между двете държави, както и отличната комбинация на най-добра стойност гостите да получат първокласно обслужване, е предпоставка в следващите години България да привлече повече гости за здравен туризъм.

Новите бизнес партньори на страната ни не само преоткриха възможностите за общи проекти, но и се насладиха на ароматна чаша висококачествено българско вино.


Приемът бе уважен от посланика ни в Германия Елена Шекерлетова, от министъра на туризма д-р Илин Димитров, както и от президента на Европейската СПА Асоциация Тиери Дюбоа, който поздрави България за визията и политиките за развитието на здравния туризъм. Д-р Кацарова изрази специални благодарности към домакина Борис Петранов – директор на Българския културен институт, за прекрасната организация и топло гостоприемство, както и към посланик Елена Шекерлетова и д-р Митко Василев и Кармен Щрук от Германо-Българска индустриално-търговска камара, които през последните години прегърнаха каузата за популяризиране на българския здравен туризъм на пазар Германия.

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA