Slide
Slide

Банско. Заместник-министърът на туризма Мариела Модева и министърът на туризма на Държавата Израел Хаим Кац посетиха Банско, за да се запознаят с отличните условия за почивка и зимна ваканция в българския ски курорт.

Визитата е част от програмата на министър Хаим Кац, който е на двудневно работно посещение в България. В зимния курорт проф. Модева и министър Кац проведоха среща с кмета на Банско Иван Кадев. Тримата изразиха надежда, че израелските туристи в зимните курорти ще се увеличават с всеки изминал следващ сезон. Статистиката показва, че Банско е една от най-популярните български дестинации за израелските туристи. През 2022 г. над 16 хил. израелски граждани са посетили курорта.

В Банско заместник-министър Модева и министър Кац, заедно със своя домакин, посетиха ски зоната, където делегацията се запозна с отличните условия за професионален и любителски ски спорт, които България предлага и природните дадености на страната.

България е сред предпочитаните дестинации за туризъм в Израел, на израелския туристически пазар Банско е разпознаваема и предпочитана дестинация за зимен туризъм, но все повече и като летен курорт, беше казано на срещата. Това се потвърждава и от данните в община Банско, които показват, че почти една четвърт от общия брой на туристите, посетили града миналата година, са избрали да бъдат тук през лятото. Добрите условия за отдих и спорт за туристи от различни възрастимладежи, възрастни и семейства с деца, както и предлагането на кашерна храна в хотелите и няколко заведения, привличат интереса на гражданите на Израел. Особено важен за тях е авторитетът на Банско като спокойна, сигурна и безопасна дестинация.

В разговорите си с министър Кац, кметът изказа благодарност към посолството на Държавата Израел в София за активното сътрудничество с Община Банско и изрази увереност, че то ще се разширява в бъдеще.

Освен своите великолепни впечатления от видяното, Хаим Кац чу суперлативи за Банско и от израелски туристи, които срещна на Бъндеришка поляна.

В разговорите във формална и неформална обстановка по време на посещението си, министърът изрази готовност да помогне за разширяване на рекламата на Банско в неговата страна.

В средата на месец февруари, Община Банско и представители на туристическия бизнес в Банско ще участват на международното изложение IMTM в Тел Авив.

Сподели публикацията