Slide
Slide
Slide
Slide

Тел Авив. При изключителен интерес от страна на израелския бизнес в Тел Авив се проведе българо-израелският бизнес форум, който протече във формат В2В. В събитието на 16 май се включиха над 50 израелски туроператори и 12 представители на българския бизнес. Делегацията от София е водена от заместник-министъра на туризма проф. Мариела Модева.

В рамките на форума представителите на българския туристически бизнес презентираха възможностите за морски и зимен туризъм у нас, като основен акцент бе поставен върху балнео и СПА и специализираните форми за туризъм.

В рамките на посещението проф. Модева проведе среща с Тали Лауфер, изпълнителен директор на израелската асоциация на туристическите агенти и консултанти.

“България предлага изключително разнообразна палитра от възможности за целогодишен туризъм. Все още има неоползотворен потенциал в редица ниши, което може да доведе до увеличаване на двустранния туристопоток”, посочи заместник-министър Модева.

В последните години България изгради изключително модерна и конкурентна база в областта на СПА туризма, който е определян за едно от нейните най-големи предимства в отрасъла.

“Ние сме втори по брой на минералните извори в Европа след Исландия и в последно време сме свидетели на много успешни инвестиционни начинания в тази област”, посочи проф. Модева. Тя увери  Лауфер, че израелските гости са добре дошли в страната ни, която е гостоприемна, сигурна и предлагаща отлично съотношение цена – качество.

“Ще направим проучване за допълнителните възможности за насърчаване на целеви пътувания”, заяви от своя страна Тали Лауфер.

Част от програмата на професор Модева беше и среща с представители на академичната общност на университета „Бен Гурион“. Тя разговаря с доцент д-р Амир Шани от катедра „Управление на хотели и туризъм“ към държавния университет „Бен Гурион“ в град Негев /Образователен и научно-изследователски център за подготовка на мениджърски кадри в туризма/. Основен фокус на разговора беше активизирането на политиката на кадрови обмен в сектора. По време на срещата бяха обсъдени добрите практики и възможностите именно за обмен на студенти и лектори, както и за съвместна реализация на проекти в рамките на европейските университетски мрежи.

“България има отлична и богат опит за организиране на мащабни прояви в областта на зимните спортове, разполага с чудесни зимни курорти, които се радват на отличен прием на израелския пазар”, заяви проф. Модева и подчерта, че страната ни може да предостави успешни практики и политики на развитие в редица сфери на туризма.

Сподели публикацията