Slide
Slide

Банско. Много почитатели на ските, сноуборда и планината се събраха днес на Бъндеришка поляна за откриване на зимния сезон 2022-2023, въпреки неблагоприятните метеорологични условия за зимни спортове.


Специален гост на събитието тази година беше Мария Хьофъл-Рийш, която е трикратен олимпийски и двукратен световен шампион по ски. Германката получи специален подарък от домакините от Юлен – брандирана кабина.


“Щастлива съм, че съм в Банско и благодаря специално за голямата чест да имам собствена кабинка на лифта тук,” написа Мария Рийш в своя фейсбук профил.

За съжеление състезанието “Влез в отбора на шампиона” не се проведе, но присъстващите изпитаха късмета си в играта “Ловци на съкровища”. Николай Лекев от Банско спечели сезонна карта за ски, а голямата награда, отново чисто нов лек автомобил Audi, тази година попадна в ръцете на Любен Шумерски от Благоевград, който се оказа най-добър ловец тази година в играта “Ловци на съкровища”.

Водещ на събитието беше Део, а за доброто настроение в сърцето на ски зона Банско се погрижи рапърът 100 кила, който изпя своите най-големи хитове под съпровода на гайдари.

“Надяваме се скоро температурите да паднат. За да произвеждаме технологичен сняг със снежните оръдия е необходимо да е поне -3 градуса и да няма висока влажност на въздуха. Дано скоро да завали и естествен сняг, за да отворим възможно най-скоро пистите над Банско. Имахме огромно желание и целият ни екип вложи огромни усилия и средства през последните 2 седмици за да подготвим пистите, но затоплянето от последните дни унищожи целия ни труд. Направихме всичко, което зависеше от нас, но природата винаги има последната дума”, каза Иван Обрейков от Юлен АД.

Актуализацията на цените на картите за Най-добрия ски курорт на България (определян за такъв в продължение на 10 поредни години от Wold Ski Awards) е с около 14%, като за някои възрастови групи (деца и пенсионери) цените спрямо предходни години са почти непроменени, ако се закупят неколкодневни карти.

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA