Ресторант Коме Прима на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско бе домакин на финалното събитие от Кемпински Гурме Тур
Ресторант Коме Прима на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско бе домакин на финалното събитие от Кемпински Гурме Тур

Банско. Изключителното Кемпински гурме пътешествие достигна крайната си дестинация в Банско миналата седмица на 28 октомври, където гост готвачите от Grand Hotel des Bains Kempinski St. Moritz и кулинарният екип на шеф Никола Тодоров сътвориха истинска кулинарна магия. Отворената кухня на ресторант Коме Прима се превърна в сцена на невероятна презентация на седем-степенно меню, съставено от първокласни продукти по специално подбрани рецепти и съчетани с премиум френски и италиански вина, подчертаващи и допълващи вкуса на всяко ястие за уникално гурме изживяване.

В изящно декорирания и осветен от свещи ресторант, всички гости имаха удоволствието да вкусят от кулинарните шедьоври на талантливите готвачи – от гурме канапета до сладка експлозия от не един, а два десерта за финал. Ексклузивното меню започна с изискани канапета – маринована сьомга с еспума от халапеньо и юзу, тартар от еленско месо с гъби и червени боровинки и печена целина с трюфел и лешници. Кулинарната магия продължи с амюз буш от лангустини с тиква, ябълки, лимон и хрупкав карамел. Ароматното предястие, приготвено от майстор готвача Йонас Старковски от Сейнт Мориц беше равиоли с рикота спанак и артишок. Любителите на риба се насладиха на сьомгова пъстърва с есетров хайвер, пиемонтска целина и цитрусов сос Бьор блан. Основното ястие бе специалитет на шеф Никола Тодоров – заешки балотин, гъши дроб, панчета, парфе от заешки дробчета, морковена емулсия и картофи конфи. Преди поднасянето на десерта, гостите вкусиха освежаващ бананов сладолед с натурален шоколад, бял трюфел и боров мед. Сладкият финал на вечерята бе неустоима комбинация от тиква и маракуя с бял шоколадов мус, хрупкав шамфъстък и сладолед от солен шамфъстък.

Bgtourism.bg стартира свой канал във Viber и автоматизиран чатбот

Присъстващите бяха приятно изненадани и от добре съчетаните с всяко ястие първокласни вина и шампанско, измежду които и световноизвестното шампанско Никола Фойат и френското розе Рок Ейнджъл Кот дьо Прованс. За подбора и презентацията на вината отново се погрижиха дългогодишните партньори на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско – БНК.

Кемпински Гурме Тур започна на 8 септември в ресторант Cà d’Oro на Grand Hotel des Bains Kempinski в известния курорт за зимни спортове Сейнт Мориц със специалното участие на шеф Никола Тодоров като гост-готвач и завърши зашеметяващо в ресторант Коме Прима на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE