Специално за любителите на гастрономията президентът на френските шеф-готвачи Lionel Levy съчетава изкуството на изтънчения вкус с официалното вино на Оскарите и божествения „Глас на България“ Жаклин Таракчи
София. Този април София ще се превърне в кулинарна столица на Средиземноморието. Ресторант ADOR в хотел InterContinental Sofia има честта да посрещне световноизвестния шеф-готвач Lionel Levy – носител на звезда Michelin и президент на престижната асоциация Gourméditerranée.
На 10 и 11 април 2025 г. от 19:30 ч. гостите на хитовия ресторант, разположен на емблематичните жълти павета на площад „Народно Събрание“, ще се насладят на изключително гурме преживяване, вдъхновено от френското крайбрежие и иновативния стил на Chef Levy, който вече две десетилетия диктува тенденциите в средиземноморската висша кухня.
Френска класика със съвременен размах
С дългогодишна кариера в легендарния Hotel InterContinental Marseille – Hotel Dieu, Levy е сред водещите фигури в съвременната средиземноморска кулинария. Неговият стил съчетава традицията на френското крайбрежие с иновативни техники, които превръщат всяко ястие в история, разказана чрез вкусове, текстури и аромати. Гостите на ADOR ще имат привилегията да се докоснат до това изкуство, като самият шеф Levy ще представи всяко ястие и ще разкрие философията зад своите уникални кулинарни комбинации.
Менюто за вечерта обещава истинско пиршество за сетивата.
Меню, вдъхновено от Средиземноморието
Гурме вечерта започва с френски стил – амюз буш и шампанско, подготвящи небцето за серия от внимателно композирани вкусове. Сред изненадите, които Levy е подготвил, е неговата съвременна интерпретация на класическия буябес – „Буябес милкшейк“, който пренася емблематичния вкус на марсилската рибена супа в изцяло ново измерение. Следват елегантни ястия, вдъхновени от средиземноморската традиция, включващи комбинации като домати с балсамико, синьопер тон и отлежало говеждо с каперси и ботарга, както и основно от средиземноморска риба, поднесена с редуциран сос с бергамот и хрупкав пържен артишок с пекорино. Кулминацията на вечерта ще бъде десертът – тарт от черен шоколад, съчетан със сладолед с печена ванилия, предлагащ финал, изпълнен с наситени вкусове и кадифена текстура.
Всяко ястие ще бъде хармонично допълнено от изискана селекция на Clarence Dillon Wines – престижна изба от Бордо, собственост на принц Робърт от Люксембург. Експерт сомелиер ще води дегустацията, разкривайки характерите на специално подбраните вина.
Гурме изживяване в уникална атмосфера
За да бъде вечерта още по-специална, талантливата Жаклин Таракчи, победителка в „Гласът на България“, ще омагьоса гостите с автентичен френски репертоар – сякаш сме в сърцето на Прованс.
Цената на четиристепенното гурме меню, включващо амюз буш и шампанско, е 250 лв. на човек, а виненият акомпанимент – 100 лв. на човек.
Местата в ресторант ADOR (InterContinental Sofia, пл. Народно събрание 4) са ограничени. Резервации се приемат до изчерпване на капацитета.
Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE