Slide
Slide

София. Гърция ще участва в международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо“ в София с кулинарни презентации и богата информация за своите туристически дестинации. Посетителите на форума ще имат възможността да се потопят в автентичните вкусове на южната ни съседка чрез специалната програма „Вкус, наречен Гърция“.

Кулинарните демонстрации ще се проведат в рамките на изложението, което ще се състои от 9 до 11 март 2025 г. в Интер Експо Център. Всички обявени досега презентации ще бъдат представени на сцената на Кулинарното шоу в Зала 2.

Освен това, в гръцкия сектор на изложението, разположен в същата зала, посетителите ще могат да се срещнат с представители на туристическия сектор от южната ни съседка и да получат актуална информация за дестинациите и туристическите предложения на страната.

Очаква се гръцкото участие да привлече любителите на пътешествията и кулинарията с традиционни вкусове и атрактивни оферти за почивка в Гърция.

КУЛИНАРНИ ПРЕЗЕНТАЦИИ “ВКУС, НАРЕЧЕН ГЪРЦИЯ” В РАМКИТЕ НА HOLIDAY & SPA 2025

9 март неделя

 

 

14:30 – 15:10

ОБЩИНА КОМОТИНИ (ГЪРЦИЯ)

„Комотини – кръстопът на вкусове” – представяне на кулинарния туризъм в Община Комотини, Гърция

16:30 – 17:10

РЕГИОН ЦЕНТРАЛНА ГЪРЦИЯ (ГЪРЦИЯ)

„Минало и съвремие, събрани във вкусове” – представяне на кулинарния туризъм в Регион Централна Гърция

 

 

 

10 март понеделник

 

 

10:30 – 11:10

РЕГИОН ИЗТОЧНА МАКЕДОНИЯ И ТРАКИЯ (ГЪРЦИЯ)

С богато кулинарно наследство и изобилие от местни продукти” – представяне на традиционни блюда от Регион Източна Македония и ТракияГърция

14:30 – 15:10

РЕГИОН ЗАПАДНА МАКЕДОНИЯ (ГЪРЦИЯ)

„Пътувайки из Региона на езерата” – представяне на кулинарния туризъм в Регион Западна Македония, Гърция

16:30 – 17:10

ХАЛКИДИКИ И РЕГИОН ЦЕНТРАЛНА МАКЕДОНИЯ (ГЪРЦИЯ)

„Незабравими слънчеви и вкусни изживявания” – представяне на кулинарния туризъм в Халкидики и Регион Централна Македония, Гърция

 

 

 

11 март вторник

 

 

12:30 – 13:10

CHEFS CLUB OF HELLENIC GASTRONOMY (ГЪРЦИЯ)

Демонстрация на приготвяне на автентична БУГАЦА & интересни факти от историята на този специалитет, превърнал се в атракция на кулинарния туризъм в Гърция.

14:30 – 15:10

ОБЩИНА АЛЕКСАНДРУПОЛИС (ГЪРЦИЯ)

„Добре дошли в Александруполис” – представяне на кулинарния туризъм в Александруполис, Гърция

16:30 – 17:10

ОБЩИНА ХИОС (ГЪРЦИЯ)

„С дъх на море, мастиха и мандарини” – представяне на кулинарния туризъм на остров Хиос, Гърция

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE