Малага. Заведението на Антонио Бандерас в родния му град Малага очарова българските туристи с вкусни мезета и ароматни вина. Това беше първата спирка на започналия автентичен гастрономически тур в Андалусия, в която сънародниците ни подариха на своето небце истински вкус на пресен и свеж испански хамон, придружен с ароматни бели и червени вина.

Менюто включваше още: крокети, пържени скариди и маслини.

Непосредствено до заведението е сградата, в която на последния етаж живее Хосе Антонио Домингес Бандерас. Испанският актьор е на световната сцена през последните четири десетилетия и днес е един от най-желаните мъже в света. В неговата филмография присъстват над сто заглавия, като едни от най-емблематичните са „Маската на Зоро” и „Десперадо“ „Интервю с вампир“ и др.

На последния етаж в сградата до заведението живее Антонио Бандерас, който е родом от Малага.

Пред ресторанта на Бандерас, който той управлява като съдружник, в обедните часове се изви дълга опашка. Заведението е посещавано от известни личности, чийто снимки са в рамки пред бара. Сред най-знаменитите гости е бил бившият крал на Испания.

Есенното пътешествие в сърцето на слънчева Малага продължи с разходката из старата част на града. Туристите днес преминаха през главната и луксозна пешеходна улица Лариос, а в ранния следобед влязоха в известен местен традицонен и луксозен ресторант, притежаващ голяма винотека с разновидност от вина.

Някои от вината са собствено производство от годишно събираната реколта от лозята на ресторанта, намиращи се извън пределите на Малага, а цените за ароматните напитки започват от десетки евро до няколко хиляди евро за бутилка. В ресторанта българските туристи направиха дегустация на две чаши местно вино (бяло и червено) на човек, към напитките домакините сервираха 5 вида различни кашкавали от района на Южна Испания.

Малага е родният град на Пикасо. Пред родната му къща и пред музея се извиват дълги опашки с туристи, видя екип на Bgtourism.bg. Гостите на града отблизо се запознаха с изящната архитектура на Малага и забележителностите на града, като сред тях бяха старата мюсюлманска крепост Алказаба, Римският театър, Катедралата на Малага. Строежът на катедралата започва през 1528 г. в ренесансов стил, но тъй като завършването ѝ отнема повече от 200 години, през 1782 г. тя вече е в богато украсения бароков стил, който е особено видим по външните фасади.

Първоначално е било предвидено катедралата да има две кули, но е завършена само едната, която достига 84 м височина. Ето защо катедралата в Малага често е наричана “едноръката дама”. Гастрономическият тур в Андалусия се реализира от българския туроператор “Екзотик Холидей” в партньорство с местните си партньори от “Андалу Травел”. Водач на програмата в Испания е Теди Валентино, която запознава българските туристи с вълнуващата история на Южна Испания и по изключително интересен начин представя най-интересните забележителности в региона.

Снимки Руслан Йорданов и Светла Йорданова, Bgtourism.bg

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE