Св.св. Константин и Елена. Туризмът е не само икономика – той е начин за влияние на световната сцена. Това заяви бившият министър на туризма Зарица Динкова, която участва в осмото издание “Туризъм-Експо „Дестинация Варна“ в курорта Св.св. Константин и Елена.

Вярвам, че туризмът е ключова сила за България, която за съжаление често се пренебрегва на национално ниво. Туризмът е не само икономика – той е начин за влияние на световната сцена. Но в основата му стоят местните общности и местните власти, които са най-близо до нуждите и проблемите на хората.

За мен е приоритет да дадем повече власт на регионите и да ги направим финансово независими от центъра. Без силни региони и реална децентрализация, България пропуска шансове за европейско финансиране и инвестиции. Нашите кметове носят отговорността за ежедневния живот в условията на политическа нестабилност, но не разполагат с нужната финансова гъвкавост.

Реформата, която въведох, дава повече права на местната власт и бизнеса в туризма – това е пътят, който ще отвори нови възможности за развитие на регионите. Централната политика трябва да подкрепя, а не да държи регионите „на къса каишка“. Нужно ни е устойчиво развитие, което позволява на всеки регион да разгърне потенциала си, създавайки вътрешна конкуренция на база добро и ефективно управление.

Няма време за отлагане! Ако искаме България да бъде световно разпознаваема дестинация, трябва да се борим за това – и да го направим сега!”, заяви Зарица Динкова в официалната си страница във фейсбук.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE