София. Зарица Динкова – министър на туризма през 2023-2024 г., се срещна с Управителния съвет на Европейския Комитет на Асоциациите на Туроператорите и Турагентите (ECTAA). Припомняме ви, че на 24 и 25 октомври представители на 25 национални сдружения на туроператори от европейски държави се събират в хотел „Интерконтинентал“ в София. Това е най-мащабното събитие, което организира ECTAA, обединяваща туроператорите на Европа досега. Основен партньор в домакинството на събитието, организирано от Асоциацията на българските туроператори и турагенти (АБТТА), е Министерство на туризма заедно с Община София и Община Пловдив.

“Днес бях поканена на срещата на УС на ЕСТАА, след като в началото на годината подписахме споразумение с тях, защото за първи път аз, като действащ министър, вникнах в потенциала на българския им клон и осъзнах колко много можем да постигнем заедно. Очаквано, това доведе до активиране на мощни критики срещу мен, но аз продължих да работя с поглед напред”, сподели в своята фейсбук страница Зарица Динкова.

“Правителството на Денков и Габриел се сблъскваше с ежедневни брутални нападки, но това не ни спря. Благодарна съм на всички, които ме подкрепяха и вярваха в моята работа – защото успехите ни не са само лични, а и отборни. Именно благодарение на тези успехи днес някои режат лентички и четат доклади с преводач, защото реалната работа вече беше свършена.

Резултатът от нея: на 24 и 25 октомври София ще бъде домакин на ключова среща на Европейския Комитет на Асоциациите на Туроператорите и Турагентите (ECTAA) – първата такава от 15 години. Споразумението, което подписах, превърна България в “Предпочитана дестинация на ECTAA” и осигури достъп на бизнеса ни до 80 000 туристически агенции в Европа. Време е да говорим за истинските резултати!”, допълва Динкова.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE