София. Министърът на туризма Евтим Милошев и посланикът на Франция у нас, Н. Пр. Жоел Мейер, проведоха среща, на която обсъдиха възможностите за популяризиране на България сред френските граждани. В разговора се включиха и Петя Димитрова, икономическо аташе на френското посолство в България, както и Весела Тодорова-Мозеттиг, директор на Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК).

Министър Милошев изрази желание България да бъде домакин на бизнес форум в областта на туризма, който да привлече френски туроператори, журналисти и инфлуенсъри. Целта на събитието е потенциални нови партньори да се запознаят с разнообразните възможности за туризъм, които страната ни предлага. Посланик Мейер подчерта, че България разполага с отлични условия за популярните сред французите форми на туризъм – спортен, културен и кулинарен. „България има предимство пред редица други дестинации, защото тук няма свръхтуризъм, което гарантира качество,“ отбеляза той.

С цел повишаване на популярността на България като туристическа дестинация министър Милошев предложи общи действия по идентифициране на подходящи френски известни личности и лидери на мнение в социалните мрежи и медиите, които да разкажат за историята, културата и възможностите на страната. Като пример той посочи успешното партньорството с проф. Бетани Хюз и BBC, чиито филми за българската история достигат до милиони зрители по цял свят.

По време на срещата Петя Димитрова представи дейността на френската туристическа агенция Atout France, която има представителства в над 30 държави. Директорът на ФБТИК, Весела Тодорова-Мозеттиг, допълни, че през следващата година ще се отбележат 25 години от създаването на Камарата, което е добра възможност за популяризиране на България сред техните партньори.

Сподели публикацията