Свиленград. Свиленград посреща влизащите откъм автомагистрала „Марица” с нова визия. Кръговото кръстовище на входа на града, обособено при пресичането на ул. „Сан Стефано” и ул. ”Д-р Страшимир Дочков”, е с благоустроена зелена площ и художествено оформено пространство. В центъра на кръстовището е монтиран монументален декоративен елемент, а под него е изградено водно огледало. Отпред с големи букви на кирилица е изписано името на града. Зелената площ е оформена с тревни масиви, декоративни каменни ивици, дървета, храсти и цветя. Цялата композиция е осветена с насочена светлина.

Реализирането на този проект допълни модерната визия на Свиленград и допринесе за подобряване на градската среда чрез развитието на базисна инфраструктура. Визуалният елемент в центъра на кръстовището привлича погледа с многозначна символика и дава свобода на възприятието според личното виждане на всеки,  коментира кметът арх. Анастас Карчев.

Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ  по проекта „Обновяване на площ за широко обществено ползване в гр. Свиленград” е 105 491,49 лева. Той е финансиран по ПРСР 2014-2020, процедура BG06RDNP001-19.055 на МИГ “Свиленград Ареал”, Подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“.

Сподели публикацията