Снимки Solvex

София. Коледни пътешествия до Полша организира през декември туроператорът SOLVEX. Програмата от 5 до 8 декември във Варшава и Краков ще бъде реализирана с авиокомпанията LOT, а сънародниците ни ще имат възможност в навечерието на празниците да се потопят в уникалната атмосфера на два от най–известните коледни базари в Европа.

Програмата започва със столицата Варшава – тук е най-известният базар на страната. От края на ноември до крепостните стени на Стария град на Варшава се появяват цветни къщички, които носят атмосферата на зима и забавление. Старият град светва в празнична украса, а площадът се превръща в зимна приказка с огромното коледно дърво и безбройните кулинарни изкушения. На другия ден българските туристи ще посетят Парк Лазенки – най-големият и красив парк на Варшава с паметника на Фредерик Шопен, Кралската Градина и Стария град, който е под защитата на ЮНЕСКО. По време на обиколката пътешествениците ще видят отвън красотата на Кралския дворец.

Древният 13-вековен град Краков предлага един от най-красивите базари на Европа с комбинацията от старинна архитектура и уникални коледни светлини. Старият град е фокусът на традиционните коледни лакомства и предвкусването на предстоящите семейни събирания и забавления. Трябва да опитате пиерогите, киелбасата, джинджифиловия хляб, греяното вино и полската тъмна бира. Открийте очарованието на полските коледни традиции с ексклузивната програма на SOLVEX, която включва три обиколки с местни екскурзоводи и дава възможност да усетите автентичната празнична атмосфера. Ще влезете и в замъка Вавел, за да разберете повече за историята на Полша и полския горд народ.

За да се заредите с коледно настроение може да изберете и Новата програма – Коледните базари на Базел от 9 до 11 декември с полет на Wizz air. Перфектната локация на Базел дава възможност да се разгледат и базарите на коледните столици на Елзас във Франция – Колмар и Стрaсбург, с уникалните дървени къщички и живописни канали, които през декември изкушават и с уникална украса и безброй идеи за подаръци. По време на програмата местни екскурзоводи ще отведат туристите из старинните тесни улички с празнични алеи, на които ще могат да опитат местната наденичка, свински колбаси с картофена салата, бадемови сладки или да купите уникални дървени играчки за своята елха.

Коледа идва! Доверете се на SOLVEX , за да се заредите с празнично настроение и да украсите неповторимо своя дом с подаръци от Коледните базари на Европа.

Сподели публикацията