София. По оригинален начин българската авиокомпания Fly2Sky отбеляза пристигането на родна земя на десетия си самолет с 30-минутен демо полет над София.

Новото попълнение – Airbus A320 с регистрация LZ-FSG, е най-младият самолет в състава на Fly2Sky, а това подчертава амбицията на компанията за модерен и ефективен флот.

Пътниците имаха възможност на височина от 2000 метра да се насладят не само на перфектния полет, но и на гледката от птичи поглед над столицата.

След кратък, но перфектен полет, на летище София организираха тържествено посрещане на самолета с воден салют.

Авиокомпанията организира специален кетъринг, на който представи дейността си. Това стана в приятната атмосфера на професионалисти в авиационната индустрия, приятели и партньори на компанията, както и в присъствието на медии.

Компанията и основана през 2016 г. И оперира с два самолета Airbus A320. Две години по-късно е ребрандирана от Via Airways на Fly2Sky. През 2019 г. Кампанията постига своя своеобразен рекорд по полетни часове, а през 2022 г. Fly2Sky се сертифицира по IOSA. Флотът се разширява до 5 самолета и обслужва 22 клиента. През 2023 г. авиокомпанията добавя два нови самолета Airbus A320 към портфолиото на флота, а през тази година самолетите вече стават 10. Тенденцията е през следващата година Fly2Sky да има 12 самолета.

Пред камерата на Bgtourism.bg застана Петър Лавринов – отговорен ръководител и изпълнителен директор на Fly2Sky.

Снимки и видео Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

Сподели публикацията