София. Над 100 представители на туристически агенции, авиокомпании, дипломати и медии присъстваха на презентацията на Сейшелите в зала “Васил Левски” в столичния 5-звезден хотел Hyatt Regency Sofia.

Специално за събитието у нас пристигнаха Бернадет Уилемин главен директор „Маркетинг на дестинации” на Туристическия борд на Сейшелите, и Лена Хоаро – маркетинг мениджър на Туристическия борд на Сейшелите. Те представиха дестинацията и възможностите за почивка на райските острови.

Сейшелските острови остават една от най-желаните екзотични дестинации за българските туристи, впечатлявайки с невероятната си природа, кристално чисти води, автентична кухня и традиции, споделиха организаторите.

Гостите на презентацията бяха посрещнати лично от почетния генералeн консул на Сейшелите в България – Максим Бехар.

На събитието присъстваха представители на Министерството на туризма и Националния борд по туризъм в България.

“Туризмът е пристан на спокойствие в днешните времена на сложни политически и икономически отношения. Символ и пристан на спокойствие са Сейшелските острови – екзотична и обичана от българите дестинация”, сподели зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева. Тя посочи, че по данни на ЕСТИ за 2023 г. България е посрещнала 41 туристи от Сейшелите, а 1880 българи са посетили Сейшелските острови. От януари до август т.г. 1458 българи са избрали Сейшелите за своята слънчева ваканция.

“Пътуването е преживяване и едно изключително богатство. Сейшелите са единствената държава в света с близо 60 процента запазена територия. Климатът е чист, а хората са много приветливи. Красотата е толкова неописуема, залезите са впечатляващи, дестинацията се отличава с редките птици и уникалните растения, включително и с феноменалното дърво Coco de mer. Защо трябва българските туристи да посетят Сейшелите? За да усетят уникалността – неща, които ги няма никъде по света. Най-важната причина, за да се посети дестинацията са хората – усмихнати, миролюбиви и готови да помогнат”, сподели пред Bgtourism.bg Максим Бехар.

Защо трябва българските туристи да посетят Сейшелите? Кога и как могат да стигнат до Сейшелите? Отговори на тези въпроси дава Максим Бехар – още по темата в аудио записа.

Сподели публикацията