София. С радост съобщаваме, че прочутият шеф Дарил Шулар ще посети България за поредица от ексклузивни кулинарни събития, включващи два затворени майсторски класаDiscover DelicioUS America в Кулинарна академия HRC и специална тематична вечеря в ресторант „Таланти“.

Шеф Дарил Шулър пристига в България по съвместна инициатива на USDA (Външно търговски офис към Министерство на земеделието на САЩ към Посолството на САЩ) в партньорство с Американската кулинарна федерация (ACF) за популяризиране на американската кухня и продукти в България.

Шеф Дарил Шулър е сертифициран майстор-готвач, който през 2014 г. влезе в историята, като стана първият афроамериканец, спечелил тази престижна кулинарна титла. Разнообразните акценти в кариерата му включват участие в кулинарния олимпийски отбор на САЩ и спечелването на над 20 златни медала като член на Американската кулинарна федерация (ACF).

Той е основател на D. Shular Hospitality Group и на кулинарното училище Shular Institute, както и водещ на телевизионното предаване Twisted Dish. Една от основните мисии на шеф Шулар е да подкрепя млади готвачи от малцинствени общности и да предава огромните си знания и умения.

Шеф Шулар ще сподели кулинарния си опит на 8 октомври в Кулинарната академия HRC с два уникални затворени майсторски класа и кулинарни демонстрации за нашите настоящи курсисти, завършили възпитаници, както и за ученици от местните професионални гимназии, кулинарни блогъри, собственици на ресторанти и др.

Целта на събитието е да предостави информация за високото качество, устойчивостта и универсалността на американските продукти. Вярваме, че то ще допринесе за подобряване на знанията и осведомеността на професионалистите от бранша относно качеството, безопасността и разнообразието, културата и историята на американските продукти на българския пазар. Събитието ще повиши знанията на кулинарите, ресторантьорите и крайните потребители за американските продукти.

Кулинарна академия HRC предлага цялостна двугодишна програма по кулинарни изкуства, както и специализирани курсове по сладкарство и готварство. Обучението се провежда изцяло на английски език в най-модерните кухненски съоръжения и се води от професионалисти с международен опит. Академията е акредитирана както от Американската кулинарна федерация (ACF), така и от World Chefs, което гарантира, че всички програми отговарят на световните стандарти за кулинарно образование.

Ексклузивна вечеря в ресторант „Таланти“

Южняшките корени на шеф Шулар и дълбокото му уважение към кулинарните традиции често намират отражение в ястията, които създава. Вечерята в Talents на 09.10 няма да бъде изключение. С тематика „Модерна южноамериканска кухня“ менюто на шеф Шулар ще ни отведе на ароматно пътешествие отвъд океана, като подчертае богатия вкус и качеството на американските продукти.

Ето какво ще приготви той за гостите на Talents:

Стартер

Опушена пъстърва, задушени скариди, кнедла с гъби и жу от зелено резене

Салата

Грилована круша, маринована ябълка, микро растения и винегрет с къри и лайм

Oсновно

Пикантни говежди къси ребра, картофен огретен, зеле, моркови конфи и говеждо жу

Десерт

Крем брюле със сини сливи, блат от сладка царевица, овесен кръмбъл, сладолед с карамел и царевица

Хляб:

Тиквенo пържено хлебче / Фокача на грил / Крекер

Масло с чили / Конфитюр от лук / Хумус с трюфел

Запази мястото си директно на телефон 088 294 7426 или  https://www.restauranttalents.bg/reservations

Цена на куверт: 145 лв. / човек

Цена на куверт с wine pairing: 190 лв. / човек със страхотна селекция вина подбрана от Seewines.

Не пропускайте възможността да изживеете една изключителна вечер на кулинарно майсторство с шеф Дарил. Независимо дали сте начинаещ готвач, любител на храната или просто търсите изискано кулинарно изживяване, това събитие ще ви предостави незабравим повод да се насладите на най-доброто в съвременната гастрономия.

С нетърпение очакваме да ви посрещнем на този уникален празник на кулинарното майсторство!

Сподели публикацията