Slide
Slide
Slide
Slide
Димитрина Горанова се срещна с Росио Фернандес – съветник, отговарящ за търговските, инвестиционните и туристическите въпроси в посолството на Доминиканската република в Турция, акредитирано и в България

София. Меморандум за сътрудничество подписаха днес председателят на АБТТА Димитрина Горанова и директорът на Antika World Ахмед Наср.

Компанията се заема с грандиозна трансформация на сградата на Централния универсален магазин – ЦУМ в София, за да я превърне в едно необикновено място. Предвижда се част от обновената сграда да подслони музейна експозиция, която ще представи археологическото наследство на Египет, а друга част да е посветена на символа на България „Роза Дамасцена“.

В рамките на проекта се предвижда също откриване на  ресторанти, модерен СПА център, конгресна зона, луксозна търговска зона и пр.

Росио Фернандес и Димитрина Горанова

Съществува голям потенциал за посещение на граждани на Доминиканската Република в България. Това заяви днес г-жа Росио Фернандес, съветник, отговарящ за търговските, инвестиционните и туристическите въпроси в посолството на Доминиканската република в Турция,  акредитирано и в България, на среща с председателя на АБТТА Димитрина Горанова.

На тази първа среща, проведена по инициатива на г-жа Фернандес, която е за пръв път в България, бяха разисквани потенциалните възможности за сътрудничество в туристическия сектор и укрепване на отношенията между двете страни в областта на туризма.

Като основни пречки пред посещенията на граждани на Доминиканската Република в България г-жа Фернандес посочи липсата на посолство на България в страната й. Сега хората, които биха искали да посетят България, трябва да пътуват до Куба, за да получат виза, каза тя.

Друга пречка по мнението на двете страни е липсата не само на директна авиовръзка между двете държави, но и на удобни полети, което затруднява пътуващите.

Според нея обаче България има потенциала да привлече туристи от Доминиканската Република и особено младите хора, жадни за пътувания и откриване на нови дестинации.

Около 5000 български туристи са посетили Доминикана от началото на годината, сподели г-жа Фернандес. По думите й съществува потенциал броят им да се увеличи, но дори и този скромен брой е оптимистичен в сравнение със съседна Турция с многомилионно население, откъдето до Доминикана са пътували едва 6000 души.

Двете страни се съгласиха, че съществува голям потенциал за развитие на двустранните връзки в областта на туризма и се договориха да си съдействат в популяризирането на дестинациите сред туроператорите на България и Доминиканската Република.

Сподели публикацията