Ryanair базира четвърти самолет на летище София
Ryanair базира четвърти самолет на летище София
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Днес (18 септември) Ryanair, авиокомпания номер 1 в Европа, отбелязва над 12 милиона пътници, преминали през летище София, откакто започна да извършва полети от/до София през 2016 г. Като част от лятното разписание на Ryanair в София, Ryanair изпълнява най-голямото си лятно разписание досега с 4 базирани самолета и 40 маршрута, включително 5 нови вълнуващи дестинации до Аликанте, Бристол, Копенхаген, Скиатос и Валенсия. Ryanair инвестира сериозно в региона, включително в 4-те си базирани в София самолета – инвестиция на стойност 400 млн. долара и подкрепа за над 1300 местни работни места, включително 120 високоплатени работни места в авиацията.

Тази инвестиция в летище София потвърждава ангажимента на Ryanair да бъде най-голямата и най-надеждна авиокомпания в България, като продължава да предоставя най-добрия избор за гражданите/посетителите на София на най-ниските цени в Европа с над 40 маршрута.

За да отпразнува този важен етап в София, Ryanair стартира разпродажба на седалки с тарифи, започващи от 21,99 евро, достъпни за резервации само на Ryanair.com до неделя, 22 септември.

Мениджърът на Ryanair за Централна и Източна Европа и Прибалтика, Алисия Войчик-Голебиовска, заяви:

„Радваме се, че отбелязваме над 12 милиона пътници на Ryanair през летище София. Този значителен етап показва непрекъснатия растеж и инвестиции на Ryanair в София, където Ryanair оперира с гордост от 2016 г. насам, осигурявайки растеж, инвестиции и работни места.

С инвестиция в размер на 400 млн. долара, подкрепяща над 1300 местни работни места. Това лято Ryanair изпълнява най-голямото си досега разписание от/до летище София с 40 фантастични маршрута, включително 5 нови летни маршрута на Ryanair до Аликанте, Бристол, Копенхаген, Скиатос и Валенсия. Очакваме с нетърпение да работим с нашите летищни партньори, за да продължим да осигуряваме още по-голям растеж на нискотарифните полети в България през следващите години.“

Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънект, операторът на летище София, заяви:

„Изключително сме горди да отпразнуваме това значимо постижение с нашите дългогодишни партньори от Ryanair. Забележителните 12 милиона пътници са се възползвали от услугите на авиокомпанията, пътувайки по маршрути от и до София от 2016 г. насам. Заедно с Ryanair продължаваме да работим за увеличаване на дестинациите и предоставяне на високо качество на услугите за всички наши пътници.“

Сподели публикацията