Абу Даби/Снимки Руслан Йорданов, Светла Йорданова, Bgtourism.bg
Slide
Slide
Slide
Slide

Атина. Celestyal представи програмата с екскурзии на брега по новите маршрути „Iconic Arabia”, които ще стартират през 2025 г. Новината идва малко след като компанията обяви, че от следващата година и двата кораба във флота ѝ ще плават в Арабския залив през зимния сезон. Celestyal Journey ще бъде на пристанището в Доха още от този ноември, а Celestyal Discovery ще осъществява плавания в Арабския залив от пристанището в Абу Даби от 2025 г.
 

3- и 4-дневните круизи с начална точка Абу Даби ще се осъществяват от декември 2025 г. до февруари 2026 г. и от декември 2026 г. до февруари 2027 г.

3-дневното плаване посещава Доха и остров Сир Бани Яс и предлага 25 екскурзии на брега, които вече са отворени за резервация. 4-дневният круиз посещава Фуджейра, Мускат и Хасаб и предлага 34 екскурзии – които също могат да бъдат резервирани.

В програмата има широк спектър от възможности за полудневни и целодневни екскурзии. Сред тях са и 7 тура от запазената марка на круизната линия „Автентични преживявания“, които включват уникални срещи с местни хора и забележителности. Групите за тях ще бъдат формирани от максимум 12 души.    

Някои от акцентите по 3-дневния маршрут „Iconic Arabia” са:

„По-близо до природата“ – посетителите ще имат възможност да се насладят на красотата на парка за диви животни на остров Сир Бани Яс. Екскурзията се осъществява в рамките на половин ден, а цената ѝ е 88 евро на човек.
„Офроуд в пустинята“ – по време на екскурзията гостите ще прекосят пустинята и ще се насладят на природата край Доха. Цената за тура е 77 евро на човек.
„Изкуство, култура и следобеден чай“ – преживяването включва опознаване на архитектурата и разглеждане на изложби в културното селище Катара, последвани от следобеден чай. Екскурзията е полудневна, а цената ѝ е 97 евро на човек.
„Опознаване на символите на Абу Даби“ – екскурзията предлага културна среща с архитектурните чудеса в Абу Даби, сред които са джамията „Шейх Зайед“ и дворецът Каср Ал Уатан. Турът се осъществява в рамките на половин ден, а цената му е 77 евро на човек.
„Единствено по рода си F1 Гран При преживяване“ – феновете на моторните спортове ще имат възможност да надникнат „зад сцената“ на пистата Яс Марина. Екскурзията е полудневна, а цената ѝ е 80 евро на човек.

Акцентите сред екскурзиите на брега в програмата на 4-дневния круиз „Iconic Arabia” са:

„Традициите на Фуджейра и Хорфакан“ – гостите ще имат възможност от първо лице да се запознаят с местната култура и традиции. Турът е част от запазената марка на круизната линия „Автентични преживявания“. В него са включени посещение на къщата на Баит Шейх Саед бин Хамад Ал Касими, джамията „Шейх Зайед“ във Фуджейра, както и музеят във Фуджейра. Екскурзията е целодневна, а цената ѝ е 159 евро на човек.
„Гмуркане с костенурки“ – „Автентично преживяване“ сред оживения морски живот на Фуджейра. Турът е полудневен, а цената му е 119 евро на човек.
„Откривай, свържи се, готви“ в Мускат – гостите ще се насладят на кулинарно пътешествие, като една от спирките в преживяването е рибният пазар в Мутрах. Също така е предвидено посещение до местната женска асоциация за шиене в Сидаб. Екскурзията ще продължи и с възможност за участие в урок по готварство. Цялото преживяване е в рамките на половин ден, а цената му е 144 евро на човек.
„Алпийски тролей Летящата лисица“ – приключенски настроените пътешественици ще имат възможност да се спуснат по най-дългия зиплайн над вода в света и да се насладят на спиращите дъха пейзажи отвисоко.

„Гостите на Celestyal са от типа пътешественици, жадни за култура. Силата ни е именно в този вид пътувания, които предлагат автентични преживявания. Няма как да не сме развълнувани от факта, че ги пренасяме и в програмата си в Арабския залив. Екскурзиите на брега, които представихме съвсем скоро, обхващат най-доброто от впечатляващи  дестинации – от богатата история на остров Сир Бани Яс до модерните чудеса на Абу Даби. Тези пътувания са създадени, за да подарят на гостите ни незабравими изживявания, независимо дали опознават места с история, датираща от древността, изследват местните традиции, или пък търсят приключения, изпълнени с адреналин. Всяко едно от тях предлага за всеки тип пътешественик по нещо“, споделя Лий Хаслет – главен търговски директор на Celestyal.      

Маршрутът „Iconic Arabia” е отворен за резервация на цена от 279 евро на човек за три дни и 349 евро за четири дни. Цената включва хранения на борда, избрани напитки с храненията и 75 евро отстъпка за предварително резервирана екскурзия на брега.

Сподели публикацията