Slide
Slide
Slide
Slide

Дубай. “Екзотик Холидей” успешно стартира програмите си за новия туристически сезон в Дубай, който официално ще започне през октомври и ще продължи до април. Първата група на българския туроператор, която включваше над 20 нетърпеливи пътешественици, се наслади на 7-дневната програма в Града на блясъка и рекордите. Сънародниците ни получават на място актуална и интересна информация от български екскурзоводи, които живеят и работят много години в Дубай.

През следващите месеци компанията предлага програми с 5, 6 и 7 нощувки, както и Нова година в Дубай. Сред големите предимства на атрактивното предложение е настаняването в 5-звездния хотел Stella Di Mare в квартал Дубай Марина. Хотелът е разположен на 10-15 минути пеша от плажа на JBR и емблематичния плажен клуб „Бла-Бла“, както и пешеходната зона на района с множество заведения и магазини в сърцето на Дубай Марина.

Квартал Дубай Марина

Включена е панорамна обиколка на Дубай с посещение на наблюдателна площадка The View At The Palm с 360 градусова спираща дъха панорамна гледка на острова Палм Джумейра от 240 метра височина, разкриваща красотата на Палмата и Арабския залив отвисоко.

Халим Биберов: Програмата ни в Мароко е без алтернатива, започнахме да записваме за пролетта на 2025 г.  

В Дубай пътешествениците ще се докоснат до най-високата сграда в света Бурж Халифа, която се издига на 828 метра от земята, а туристите могат да видят световната топ дестинация от 124 и 125 етаж.

Българските туристи посещават и Al Shindagha Museum – музей, който е разположен покрай историческите води на Дубай Крийк. Това е забележителност, която разказва гордата история на миналото и традициите на нацията. Музеят в тема “Раждането на един град” е модерно мултимедийно преживяване, което превежда посетителите през драматичното развитие на района през вековете.

Едни от най-ярките проекти, туристически и исторически забележителности са част от маршрута в Дубай, включително „Рамката“ /Frame Dubai/ в красивия парк Zabeel, която продължава да се радва на огромен интерес от откриването си на 1 януари 2018 г. до сега.

Сред любимите екскурзии на нашенци са пазарите за подправки, фурми, парфюми и магазинчетата със златни бижута.

Красиви гледки се разкриват към емблематичното колело Ain Dubai Wheel и осветената през нощта Jumeirah Beach Residence се разкрива по време на круиз. Разходката по вода е с традиционната арабска лодка Доу /Арабска галера/с вкусна вечеря на шведска маса и освежаващи напитки. На прохладния бриз от Персийския залив може да се насладите на откритата горна палуба.

Изключително интересна е целодневната туристическа обиколка на Абу Даби с включено посещение на Президентския дворец „Qasr Al Watan” и остров Яс /Yas Island/.

Абу Даби – разкошът на арабския свят (снимки)

Сред допълнителните екскурзии в Дубай са Градините на Дубай /Miracle Garden/ и на атракционния парк Глобал Вилидж /Global Village/. Впечатляваща е визитата на туристите в Музея на бъдещето.

Разходка в Музея на бъдещето в Дубай (снимки)

Незабравими спомени предлага бляскавото шоу La Perle, а най-големите приключенци могат да вдигнат адреналина си със сафари в пустинята при залез слънце с вечеря в бедуински лагер.

Запознайте се с програмата Екскурзия до Дубай на “Екзотик Холидей” и изберете най-доброто време за посещение.

Сподели публикацията