Slide
Slide
Slide
Slide

София. Журналисти от Германия са на посещение в страната ни по покана на Министерството на туризма. Те се запознават с възможностите на България в областта на винения, кулинарния, културния, природния, СПА и балнео туризъм. Визитата на гостите е започнала на 8 септември с посещение на Рилския манастир и Кюстендил.

На 9 септември представителите на медиите са останали очаровани от СПА дестинациите Сапарева баня и Белчински извор, като сред атракциите, които са били включени в програмата им е най-горещият гейзер в Европа.

Програмата е продължила на 10 септември в Долината на розите, където те са посетили Казанлъшката тракийска гробница, Музея на розата, и други забележителности в района, запознали са се и с възможностите за СПА преживявания в Павел Баня.

Българската кухня е част от най-доброто, което страната ни представя пред гостите си от Германия

Настаняването на гостите е в селекция от 4 и 5-звездни хотели, които разкриват най-високите стандарти на страната ни в областта на настаняването.

Пътят на германските журналисти е продължил днес до Старосел и Хисаря, където домакините са разкрили традициите на страната ни в областта на гостоприемството.

На 12 септември гостите ще се потопят в културния туризъм в Пловдив, а в последния ден на програмата – 13 септември, ще се запознаят с възможностите на София за градски туризъм. В столицата медиите ще посетят едни от най-известните забележителности, включително и храм “Александър Невски”. Друга група с журналисти от Германия е на тур по Българското Черноморие, а до 14 септември в Златни пясъци и в Албена са представители на медии от Норвегия, които реализират публикации за дестинацията ни и възможностите й за целогодишен висококачествен туризъм.

Сподели публикацията