Снимка okollakepark.bg
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Министерският съвет одобри сключването на Споразумение за разбирателство между Правителството на Република България и „ГОЛФ ОКОЛ” ЕАД за изпълнение на приоритетен инвестиционен проект „ОКОЛ ЛЕЙК ПАРК” и удължаване срока на Сертификат за приоритетен инвестиционен проект № П- 9/29.03.2021 г.

С документа се удължава срока за изпълнение на проекта с две години поради отчетено съществено забавяне в изпълнението на административни процедури. Удължава се и срокът на сертификата за приоритетен проект№ П- 9/29.03.2021 г.

Сертифицираният инвестиционен проект предвижда изграждане на „Хотелски комплекс със СПА-център, конферентен център и клубна сграда – Голф клуб” и „Голф игрище” в община Самоков.

За реализирането на инвестиционния проект са направени разходи в размер на 104 873 748 лв. с ДДС. В удължения срок на сертификата „ГОЛФ ОКОЛ” ЕАД ще вложи средства в размер на 7 805 114 лв.

При сертифициране на проекта предвижданията са разкриването на 215 преки работни места. Към този момент общо по проекта разкритите работни места са 108 бр., като в срока на удължаване на сертификата ще бъдат разкрити още 134 нови работни места. 

Сподели публикацията