Celestyal ще увеличи капацитета на плаванията си с 30% и ще разшири дейността си в Арабския залив с втори кораб от 2025 г.
Celestyal ще увеличи капацитета на плаванията си с 30% и ще разшири дейността си в Арабския залив с втори кораб от 2025 г.
Slide
Slide
Slide
Slide

Гърция. Celestyal обяви днес програмата си за 2025, 2026 и началото на 2027 г. Плаванията, заложени в нея, влизат в продажба от утре, 26 юни 2024 г.

Най-новият кораб във флота на круизната компанията – Celestyal Discovery, ще плава в Арабския залив през зимния сезон, считано от 2025 г. Celestyal Discovery ще се присъедини към Celestyal Journey, който по-късно тази година ще отплава за първи път по маршрута „Desert Days”.

Celestyal Discovery ще изпълнява на ротационен принцип 3- и 4-дневни маршрути от ноември до март. Сред тях са:

  • 3-дневният маршрут “Iconic Arabia”, който стартира от Абу Даби и е със спирки в Доха (Катар) и остров Сир Бани Яс (ОАЕ). Цената за плаване е от 279 евро на човек.
  • 4-дневният маршрут “Iconic Arabia” с начална точка Абу Даби и спирки във Фуджейра (ОАЕ), Мускат и Хасаб (и двата града са на територията на Оман). Цената за плаване е от 349 евро на човек.
  • Гостите също така имат възможността да комбинират маршрути в 7-дневното плаване „Gulf Icons”. Цената за плаване е от 629 евро на човек.

Celestyal Journey ще акостира в Доха, като градът ще бъде начална точка за маршрута „Desert Days”. Той ще се изпълнява в рамките на 3-годишното партньорство на круизната компания с региона.

Маршрутът ще стартира на 9 ноември 2024 г. със специални плавания, които включват празнични круизи и посещения на Гран При на Катар и Абу Даби.

Наред със зимните слънчеви круизи в Арабския залив, в продажба са и основните летни плавания на Celestyal по Гръцките острови и в Средиземноморието. Те включват 8 допълнителни круиза по “Раят на Адриатика” през 2025 г. и още 13 през 2026 г. поради големия интерес към маршрута, който стартира през 2024 г. Той включва плавания в Гърция, Хърватия (Сплит или Дубровник), Черна гора (Котор) и Италия (Венеция/Маргера или Бари).

Celestyal Journey ще плава по два 7-дневни маршрута по време на активния сезон в Средиземно и Егейско море. Маршрутите са:

  • „Раят на Адриатика” с начална точка Атина, късен престой в Дубровник и целодневни спирки в Кефалония, Котор, Бари, Корфу и Катаколо. Цената за плаване е от 789 евро на човек.
  • „Раят на Адриатика“ (с Венеция, Маргера) – вариант на „Раят на Адриатика“ с начална точка Атина и целодневни спирки в Котор, Сплит, Венеция (Маргера) и Катаколо. Цената за плаване е от 789 евро на човек.
  • „Идиличната Егея“ през 2025 и 20226 г. с начална точка Атина и целодневни спирки в Кушадасъ (Ефес), Родос, Крит, Санторини и Милос, както и цял ден и късен престой на остров Миконос. Цената за плаване е от 789 евро на човек.
  • Плаванията по „Идиличната Егея“ могат да бъдат комбинирани с плаванията по „Раят на Адриатика“ на определени дати и така круизът ще се превърне в 14-дневно пътешествие. Цената за плаване е от 1319 евро на човек.

Celestyal Discovery ще продължи да плава и по по-кратки маршрути по време на летния сезон. Сред тях са:

  • 3-дневният маршрут „Иконична Егея“ с начална точка Атина и спирки в Миконос, Кушадасъ (Ефес), Патмос, Крит и Санторини. Цената за плаване е от 309 евро на човек.
  • 4-дневният маршрут „Иконична Егея“ с начална точка Атина и спирки в Миконос, Кушадасъ (Ефес), Патмос, Родос, Крит и Санторини. Цената за плаване е от 389 евро на човек.

Celestyal Discovery отплава за първи път през март 2024, а Celestyal Journey през септември 2023 г. И двата кораба са с капацитет до 1260 гости.

„Обратната връзка на 86% от нашите гости е, че искат да се върнат и да плават пак със Celestyal. Именно това ни мотивира да обогатяваме нашите програми. Хората ни познават като круизни специалисти на Гръцките острови и в Средиземноморието. Чувстваме се уверени, че ще успеем да постигнем това и в Арабския залив благодарение на ангажираността на региона и безпрецедентната подкрепа на нашите клиенти и доверени партньори“, заяви главният търговски директор на Celestyal Лий Хаслет.

„Предлагаме два типа круизи в нашата мрежа. Едните са наситени с различни дестинации 3- и 4-дневни маршрути, които са перфектни за комбиниране с престой на брега или са допълнение към туристическата ваканция. А традиционните ни 7-дневни круизи сами по себе си са перфектната ваканция.“

„Услугите ни са на изключително високо ниво, разполагаме с два изцяло обновени кораба, предлагаме впечатляващи екскурзии на брега, разнообразна и качествена храна и напитки, а удовлетворението на клиентите ни е безспорно. Това ни амбицира непрекъснато да се развиваме и да добавяме още услуги. Нямаме търпение да покажем на още по-широк кръг от хора всичко, което Celestyal може да предложи.“, допълва той.

Това съобщение означава, че Celestyal Discovery преустановява плаванията по маршрута “Три континента“. Екипът на Celestyal вече се свърза с гостите на 6-те засегнати плавания в края на 2025 г., като те ще получат възможност за възстановяване на разходите или да изберат друг маршрут, по който да плават.

За повече информация можете да посетите celestyal.com

Сподели публикацията