Васил Марков триумфира на турнира в Green Life Resort
Васил Марков триумфира на турнира в Green Life Resort
Slide
Slide
Slide
Slide

Созопол. Стана традиция Green Life Beach Resort да домакинства на тенис почивките на най-голямата любителска общност Интерактив Тенис и тази година не беше изключение! Bgtourism.bg е медиен партньор на инициативата.

Комплексът в Созопол предлага всички удобства за едно прекрасно тенис преживяване както за играчите, така и за техните близки и семейства. А тази година, за да избягат от горещините, се включиха над 30 любители от цяла България. Имаше участници от Велико Търново, Казанлък, Пловдив, Правец, София и една особено силна група от Панагюрище.

Райско кътче за любителите на тениса!

Тенис срещите стартираха в ранните сутрини, но така всички имаха повече време и за излежаване в шезлонгите на приказния плаж, и за дегустация на прясна риба и миди. А съботата организаторите предложиха общо вечерно парти, което този път беше истински плажен купон в бар „Верано“ на Смокиня.

“Вече 10 години заедно с Green Life Beach Resort организираме тенис почивки от календара на Weekend Tour! Сред участниците видяхме много нови лица, както и 6 семейства, които за пръв път идват с нас на любителски турнир в Созопол. Победителят Васил Марков и неговото семейство дори удължиха престоя си с още 5 дни, за да се възползват максимално от приятната обстановка и хубавото време! Домакини за пореден път се представиха страхотно, като ни осигуриха всички условия за приятно тенис състезание и цялостен престой”, сподели Ивайло Цанков, основател на Интерактив Тенис.

Преваляванията в петък не попречиха на най-запалените тенисисти да направят своите първи тренировки, за да опипат “почвата” на кортовете. А през уикенда едните играеха тенис, а другите прекараха време на плажа и в заведенията.

Финалите и победителите в Green Life Open 2024

Green Life Open 2024 беше на високо ниво и за два дни тенисистите изиграха над 80 двубоя както на сингъл, така и на двойки! На финала при мъжете един срещу друг се изправиха Васил Марков и друг силен състезател – Виктор Даков, който успя за пръв път да стигне толкова напред в турнирите на Интерактив Тенис.

За съжаление, при резултат 5:5 Виктор не можа да продължи битката и се отказа от по-нататъшна игра. Но така или иначе победата си е победа и Марков вдигна купата, а с нея отнесе и голямата награда от домакините – уикенд за двама в комплекс Green Life в Банско.

При двойките шампион стана тандемът Симеон Симеонов и Иво Андреев, които на финала победиха Луко Караджов и Николай Воденичаров с 6:2. В утешителния турнир битките не бяха по-малко оспорвани. Последният мач беше между Емил Атанасов и Венцислав Стоянов, но Емил грабна утешителната купа на Green Life Open с резултат 6:3.

Какво следва?

Следващата тенис почивка в календара на Weekend Tour предлага прохладата на планината, в комбинация с божествено СПА и минерален басейн. В началото на юли любителите на тенис се събират в Розовата долина, в луксозния петзвезден Kings’ Valley Medical & Spa Hotel!

Все още има няколко свободи места за участници, както и цели компании любими хора заедно с тях, а цените за настаняване са преференциални за всеки, който се запише през сайта – https://weekendtour.bg/kings-valley-open-2024/

Сподели публикацията