Несебър е домакин на мащабна конференция в областта на туризма, министър Милошев покани немскоговорящите туристи да почиват у нас
Несебър е домакин на мащабна конференция в областта на туризма, министър Милошев покани немскоговорящите туристи да почиват у нас

Несебър. Развитието на туризма е приоритет за България и аз съм тук, за да потвърдя това. Нашата цел е дестинацията ни да възвърне нивата си на германски туристи, които реализирахме преди Ковид-19. Преди ковид пандемията, между 2016- 2019 година, статистиката отчиташе почти 1 милиони германски туристи на година или над 3 милиона нощувки за този период. Пандемията срина тези добри туристически практики. Нашият стремеж е с по-бързи темпове да възвърнем гостите си от Германия. Важно е да знаете, че България развива своя туристическия продукт, променя го и го адаптира спрямо новите изисквания и очаквания. Това заяви по време на откриването на конференцията “Изживей България” в Несебър служебният министър на туризма Евтим Милошев.

Министър Милошев акцентира на чудесния туристически продукт, който страната ни има, на чистите и красиви плажове, на нашите планини, на балнео и СПА възможностите, които са на световно ниво и дават възможност са качествен и целогодишен туризъм, на вкусната българска кухня, на традициите, които имаме в областта на качественото вино, на голф игрищата и на възможностите за спорт и спортна подготовка, които се предлагат по Българското Черноморие и в зимните ни курорти. “Вече имаме сключени договори с немските здравни каси, които реимбурсират почивката и най-вече лечебния туризъм на германските туристи в България”, сподели още служебният министър. 

Ето какво каза още министър Евтим Милошев (чуйте аудио записа):

“Най-ценното в България са хората! Българите сме гостоприемни на първо място, човеколюбиви и изключително толерантни хора. Ние сме свикнали да живеем с чужденците, с различните култури, с различните религии, с различните навици. Ние знаем как да посрещаме гости! Това е нещо, което прави впечатление на всеки чужденец, който дойде тук. Затова ви казвам – вие сте желани, ние ви желаем, България ви желае! Най-важното, което може да направим е да върнем емоциите, които владеят сърцата на поне две поколения германци и на две поколения българи, които са се случили на тези златни плажове на България. България е райско място и всички туристи са добре дошли!”, каза министър Милошев.

Иван Грошев: България все още не е позната в мащаба, който ние искаме на немския пазар

“Аз съм от поколението, което пази спомена за летата, в които немският турист беше нашият най-важен гост. В исторически план мога да кажа, че поне две поколения германски туристи пазят спомена си за слънчевите брегове на България. Туристическият продукт днес е много различен, но тези отминали времена трябва да ни припомнят, че ние имахме прекрасни взаимоотношения, правехме страхотен бизнес. Вярвам, че можем да възобновим тези традиции”, добави Милошев в приветствието. Домакин на събитието е хотел Sol Nessebar Palace, гр. Несебър.

Веселин Данев: Германските туристи търсят сигурност и лесна логистика

Сред официалните гости е кметът на община Несебър Николай Димитров, който поздрави участниците в конференцията със 180 представители на туристическия бранш от Германия, Австрия и Швейцария. Мащабният форум „Изживей България“ / „Erlebe Bulgarien“ е организиран от Министерството на туризма, в партньорство с концесионера на Летище Бургас и Летище Варна – „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД и Асоциацията на инкаминг агенциите в страната (AIA). Целта на организаторите е да се популяризира българският туристически продукт сред представители на трите държави, които са сред най-големите и значими пазари за развитието на туризма в страната.

Домакинът Веселин Данев посреща Николай Димитров – кмет на Несебър

В организацията на форума „Erlebe Bulgarien“/„Изживей България“ участва и най-популярната и авторитетна медия за туризъм в Германия – fvw | TravelTalk, която е и един от ключовите медийни партньори на Министерството на туризма за пазар Германия. С тяхно съдействие професионалисти от туристическия сектор ще имат възможността да се запознаят подробно с предимствата, които Българското Черноморие предлага на своите гости: условията за отдих, културно-историческото наследство в региона, възможностите за СПА и уелнес, възможностите за практикуване на разнообразни спортове, както и с автентичната местна кухня, интерпретирана през модернистичните течения на световната кулинария.

Председателят на АИА Иван Грошев и изпълнителният директор на летищния оператор на морските ни летища Франк Кванте дадоха старт на работните сесии. Те се пошегуваха, че по емоционална принадлежност германецът Кванте вече е българин, а българинът Грошев е повече германец. Двамата направиха атрактивна презентация на най-известните български курорти, представяйки любопитни факти от древната и съвременната ни история и намирайки много общи и пресечни точки между България и Германия.


Събитието е част от маркетинговата стратегия на Министерството на туризма, която има за цел да утвърди имиджа на България като дестинация с отлични възможности за летен туризъм.

Представителите на туристическата индустрия у нас представят на немски пазар възможностите на страната ни в областта на туризма

Министерството вярва, че съвместните усилия между държавния и частния сектор увеличават шансовете за привличане на повече туристи към Българското Черноморие, превръщайки страната в предпочитан избор за летен туризъм в Европа.

Българските курорти и хотелски вериги презентират своите възможности и новости пред гостите от чужбина

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE