Slide
Slide

Последните данни на световния и независим брояч SimilarWeb категорично отреждат първо място на Bgtourism.bg по аудитория сред специализираните онлайн медии за туристически новини в България

Bgtourism.bg днес празнува 5 години от създаването си с отлични резултати и огромно доверие. Започнахме да отбелязваме своята годишнина с 5 благотворителни кампании, а годишната ни празнична програма включва и издаване на книга.
Медията събира на едно място най-важните новини в областта на туризма – информация от България и света, която е актуална, обективна, интересна и полезна. През годините поставихме туристическата индустрия в центъра на информационния поток като значим за страната ни сектор.

24 книги за 24 май – Celestyal получи подарък от Bgtourism.bg за библиотеките на корабите си

Потребителите проследяват не само най-важните новини, но и интересни интервюта. Чрез рубриката ни „Бизнес карати“ Bgtourism.bg дава думата на успешни личности в българския туризъм. Това са хората, които чертаят пътя за превръщането на този бизнес в мощен мотор за икономиката на страната и не спират да работят за покоряването на нови предизвикателства. Примерът им е заразителен за всеки, който иска да следва мечтите си. Днес може да кажем, че медията ни не само информира своите потребители и професионалистите в бранша, но и дава надежда и нови възможности!

Специално внимание обърнахме на видовете туризъм, на събитийния живот и на образованието в туризма. Акцентираме на личностите, които имат принос за развитието на туристическите райони и обекти. Започнахме да говорим с имената на обектите, отдавайки значимостта на инвеститорите.

Инвестираме във висококачествено съдържание през всички тези 1 825 дни, осъзнавайки отговорността, която имаме върху човешките съдби и бизнеси. Благодарни сме, че нашите партньори и читатели усетиха, че сме истински, отдадени, работим със сърцето си и на нас ни пука за туризма в България и за бизнеса, свързан с индустрията. Именно заради това Bgtourism.bg е партньор на едни от водещите дестинации, туроператори, хотелиери, авиокомпании и фирми, които са свързани с туристическата индустрия у нас и по света. Днес ние получаваме висока оценка и сме желан партньор сред много държави и международни компании, които реализират своите рекламни кампании на български пазар чрез нас. Читателите ни проследяваха репортажите ни от всички точки на България, както и от далечни дестинации като Малдиви, Доминикана, Саудитска Арабия, Египет, както и от по-близки европейски страни като Испания, Италия, Гърция, Русия, Турция, Румъния, Сърбия, Северна Македония, Австрия, Швейцария и много други. Получихме покана от Катар и местната авиокомпания Qatar Airways ексклузивно да представим пред българската публика готовността на страната за домакинството на световното първенство по футбол. Последните 12 месеца за нас бяха белязани с много нови и успешни партньорства.

Цифрите

За 5 години публикувахме 12 380 информации. Новините ни са прочетени близо 20 милиона пъти от 5,7 милиона уникални потребители, според Google Analytics. 79% от аудиторията е от всички краища на страната, а 21% от над 200 държави в цял свят – основно българи, които живеят, работят или учат в чужбина. Това за нас не са само цифри, а ежедневен труд без празници и почивни дни. Постигнахме тези резултати и доказахме, че добрите и позитивни новини също са търсени и четени на фона на агресията, негативните и манипулиращи информации, които заемат сериозно място в дигиталното пространство!

ТОП 10 на аудиторията на Bgtourism.bg

Днес много от сайтовете в световен мащаб могат да злоупотребяват, че имат собствено съдържание с информация от други медии без да цитират източника – трудно е това да се разбере от потребителите. Собственици на интернет страници непочтено имат възможност да използват и плъгъни, с които манипулират броячите на статиите си. По този начин те могат да заблуждават читателите и представителите на бизнеса, че техните медии имат огромна аудитория. Купените последователи и кухи страници в социалните мрежи също не водят до дългосрочен ефект и авторитет!

Ние се гордеем с всеки един реален последовател в социалните мрежи и с всеки един реален читател. И всеки ден доказваме и отстояваме своята почтеност! В навечерието на петата си годишнина най-голямото признание за нашия ежедневен труд пристигна от световния и независим брояч SimilarWeb, върху който собствениците на медии не могат да влияят и се отчитат реалните посещения и рейтинги. Зад нас в класацията са много водещи и авторитетни обществени онлайн медии. SimilarWeb категорично отрежда първо място на Bgtourism.bg сред специализираните медии за туристически новини в България с безапелационна преднина по аудитория не само за май 2023 г. (над 60% повече), но и с голяма преднина за последното тримесечие.

Част от семейството на медийната ни група е онлайн платформата ни за работни места в туризма и луксозното двуезично списание за бизнес и туризъм, което се разпространява в цялата страна. През всички тези години получихме огромни признания от читатели и партньори за екипа ни, както и много награди за положения труд. Благодарим за високите оценки и за милите думи, които са мотивация за нас!

Доверието сред професионалистите

През годините ние не направихме компромис в нашата работа, тъй като в туристическата индустрия има много лични и политически интереси. Доказахме, че гледаме на всички с еднакви очи и предоставяме трибуна на най-големите авторитети на национално и международно ниво, имаме ясни и доказани източници на информация. Благодарим на всички за огромното доверие! Днес е 9 юни – Международен ден на приятелството. Няма по-подходящ ден от този, в който да гарантираме, че в наше лице българската туристическа индустрия има верен и отговорен партньор, а за потребителите ще продължим да бъдем полезен и необходим източник за актуална и полезна информация.

Поздравления за празника

Сподели публикацията