5 идеи за уикенда: Скариада, рибен фест в София, спускане по зип лайн, есенен парад на шапките и празник на картофите
5 идеи за уикенда: Скариада, рибен фест в София, спускане по зип лайн, есенен парад на шапките и празник на картофите
Slide
Slide
Slide
Slide

Петък е и по традиция Ви предлагаме пет интересни неща, които да разнообразят Вашия уикенд.

1. СКАРИАДА 2019

За единадесета поредна година Етнографски Комплекс Златоград организира БАЛКАНСКА СКАРИАДА!
На 19 октомври /събота/ от 11,00 часа Стария град ще е изпълнен с аромата и колорита на българската, сръбската, турската и гръцката кухни и танцов фолклор. Златоградчани и гости на града ще могат да си похапнат от традиционната за тези народи скара и да се насладят на хубавите песни и хора.
Специални гости на празника са музиканти от съседна Гърция!


Веселбата ще продължи и вечерта в Ресторант “Александър” с музика и танци на балканските народи!
Заповядайте, очакваме ви!

ПРОГРАМА „БАЛКАНСКА СКАРИАДА 2019”
19.10.2019 г. (събота)

11:00 ч., ЕАК – Начало на Скариадата – сръбска, турска, гръцка и българска скара с характерни местни специалитети; музика и танци на балканските народи със специалното участие на Славка Калчева, Никос Мерахцакис, Христина Кампериду и групи за български, гръцки, сръбски и турски фолклор.

15:30 ч., Зала „Станислав Сивриев“ – Конференция на тема „Съхраняване на традициите в храненето и фолклора на балканските народи“.

19:30 ч., Ресторант „Александър“ – Празнична вечер на балканските народи. Отново ще имаме възможност да се насладим на изпълненията на Славка Калчева, Никос Мерахцакис и Христина Кампериду, балет „Електра“, български народни песни и танци. Вечерта ще продължи с DJ и много танци.

2. Спускане по зип лайн

За първи път на нашето Черноморие! Каним ви да посетите най-новата ни атракция – гигантския зип лайн, където ще се насладите на красивата природа от птичи поглед. Адреналинът е сигурен, защото ще “прелетите” с 80 км в час. Въжената линия работи от сряда до неделя 09:30 – 17:30 часа. Научете повече: www.topolaskies.com/zip-line

3. Бакхус FISH Fest 2

Хей, хей, хей! Емоциите в сърцата ни се разбиват като морска пяна върху созополските скали и не можем да сдържим вълнението си да ви поканим на невероятния и единствен по рода си рибен фестивал в София – Бакхус FISH Fest 2.

https://www.facebook.com/bacchusBG/videos/10156343290705969/

Започваме с най-разнообразна прясна риба, див улов, големи риби, малки, черноморски, средиземноморски, черупчести, мекотели, веян паламуд, миди, стриди, супа от омар, рибни бургери, сашими, раци, октоподи, азиатски изкушения и изобщо още много в този дух, продължаваме през селекция страхотни напитки с балончета или без… и завършваме с музика, много музика, приятели, настроение.

Та, това, което искаме да ви кажем е, че тази година Fish Fest се разраства – повече дни, с повече изложители и на нова локация – под навеса нa Пазар Ситняково. Цена на билета от 5 до 25 лева.

Благодарим ви, че ни помагате заедно да развиваме кулинарната сцена в София и да продължим каузата да превръщаме пазарите ни в адски апетитна дестинация (макар и за уикенд).

Обещаваме ви, че за 19 и 20 октомври 2019г, заедно с безкомпромисната ни селекция изложители, ще извадим най-доброто от водата, за да ви го поднесем в сготвен, пресен, суров, течен, ароматен и “изяж ме” вид.

Не изпускайте да дойдете в златната среда на октомври на нашето рибно, фестивално приключение.

4. Есенен парад на шапките

За шести път София ще стане столица на стилът и елегатността! Каним ви да участвате в едно от най-красивите и цветни събития в любимият ни град! Облечете се елегантно, сложете си любимата шапка и елате да се позабавляваме заедно! Парадът ще се проведе на 19 Октомври от 16:00.

Сборно място – Паметника на Алеко на бул. Витоша и Бул. Патриарх Евтимий. Маршрут – Бул. Витоша от бул. Патриарх Евтимий към пл. Света Неделя – подлез между хотел Балкан и ЦУМ – ЦУМ -крайна точка – Музей за История на София. С помощта на Музей за история на София

5. Празник на картофите във Велинград

На 19 октомври 2019 г. от 11:00 часа на пл. „Николай Гяуров” ще се проведе „Празник на картофите”. Организатори на събитието са община Велинград със съдействието на Национална Асоциация на картофопроизводителите.
Целта е да бъде възобновена традицията на този хубав и важен за велинградчани празник.

Сподели публикацията