Slide
Slide

Новите инвестиции в места за настаняване влияят положително на успешното развитие на националния и регионалния туризъм. Те имат и осезаем социален и икономически ефект. Това заяви заместник- министърът на туризма Любен Кънчев при откриването на нов 5 звезден хотел в гр. Свиленград. Той поздрави инвеститорите, местната власт и гостите от името на министъра на туризма Николина Ангелкова. Инвестицията в място за настаняване от висок клас, осигурява повече от 350 работни места и е една от най-големите в област Хасково.

Официални гости на събитието бяха Георги Манолов, кмет на Свиленград, Станислав Дечев, областен управител на Хасково, Росица Колева, от регионалната служба по заетостта, която поднесе поздравителен адрес от името на Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта.

Очакваме новият комплекс да даде своя принос за устойчивия напредък на туризма в областта, посочи заместник- министърът. И коментира, че данните за периода януари- май 2018 г. са много позитивни. В местата за настаняване с 10 и повече легла за първите 5 месеца на годината в област Хасково са отседнали повече от 26,2 хил. посетители, като те се увеличават с 8% спрямо същия период на 2017 г. Реализираните нощувки са над 56,6 хил. и се наблюдава нарастване от 24,6 на сто. Приходите от нощувки надхвърлят 2,1 млн. лв., достигайки нарастване от 24,2% в сравнение с периода януари- май миналата година. Дано тези темпове на увеличение се запазят и областта да отчете една много успешна туристическа година, пожела зам.-министър Кънчев.

Такива висококатегорийни обекти повишават качеството на туристическия продукт и привличат посетители от висок клас. Това повишава търсенето и посещенията в региона и оказва положителен ефект на цялостния имиджа на страната.

От името на министър Ангелкова, г-н Кънчев пожела на ръководството и инвеститорите на новия хотелски комплекс спорна работа и много гости, което да допринесе за утвърждаването на област Хасково като предпочитана целогодишна дестинация.

Сподели публикацията