Slide
Slide

Балчик. Най-голямото село в община Балчик – Оброчище ще изпрати старата година и ще посрещне тържествено новата в центъра, информира радио Варна. Новогодишното веселие ще започне в 23,30 часа на 31 декември. За доброто настроение ще се погрижи добричкият оркестър „Фолк“.

В навечерието на празниците средното училище „Христо Смирненски“ в Оброчище съвместно с кметството и читалище „Просвета“ организираха благотворителна кулинарна изложба. Каузата, под наслов „Внуче за един ден“, бе в помощ на възрастни, самотни и болни хора. В инициативата се включиха деца, ученици, учители, родители и баби, които приготвиха питки, кексове, сладки и други вкусотии, които след това дариха. Всеки човек има нужда от любов, топлина и да се почувства специален. Нека доброто грее в душите и сърцата ни през всички дни на годината, пожелават си жителите на Оброчище, обединили се в милосърдната кауза. В Балчик традиционно ще преброят заедно последните минути на отиващата си година и ще се поздравят за новата в квартал „Балик“.

Традиционният концерт „Новогодишна наздравица“ започва в 23,30 часа. Основните туристи, избрали да посрещнат 2019 година край морето, са обичайно българи и румънци.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията