Slide
Slide

В слънчевия октомврийски ден мнозина избраха да почиват на плажа край морето, видя екип на BGtourism.BG. Температурата на въздуха по Северното ни Черноморие достигна над 25 градуса, като стотици варненци използваха хубавото време, за да направят поредния плаж или да релаксират на спокойствие с книга в ръка на шезлонг или на своята хавлия. Десетки от плажуващите видяхме на плажа пред хотел Азалия в курорта „Св. Св. Константин и Елена“, където имаше не само гости на комплекса, но и варненци, които са отскочили до любимия си курорт, за да поплуват.

Един от тях е 54-годишният Стоян Василев. Той има частен бизнес и може да си позволи днес да използва топлите лъчи и да отдели няколко часа, за да влезе в морето.
„Водата е топла и прекрасна за къпане. На 31 октомври е невероятно да се къпеш в морето, без да ти е студено. Живея във Варна и често се къпя в началото на октомври, случвало се е и по време на месеца, но в края на октомври за първи път влизам в морето. Днес го даваха последния ден с над 24-25 градуса на въздуха и преценихме, че е моментът, който не е за изпускане“, заяви пред BGtourism.BG на излизане от морето Стоян Василев, на снимката вляво. Хубавото време бе използвано и за плаж в другите ни курорти в Североизточна България Златни пясъци и Албена. В Силистра днес отново бе отчетен температурен рекорд – 28,3 градуса.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията