ДКИ КЦ "Двореца" в Балчик, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Балчик. Една от най-посещаваните туристически забележителности в България – „Двореца“ в Балчик, ще предложи на местните жители и гости на града богата културна програма в разгара на лятото.

От 1 август до 13 септември произведения на Чипровска златарска школа „ПРЕДМЕТИ НА РАЗКОШ“ ще гостуват в “Двореца”. Експозицията ще бъде открита понеделник – от 11 часа, в Каменна зала.

В първия ден на август ще бъде открита изложбата „Съвместно през лятото“ на Маргарита Иванова и Спас Киричев в галерия „Тихото гнездо“ с вернисаж на 02.08. от 17:00 часа.

За десета поредна година изложбата на дизайнерката Милка Попова ще облече Двореца в ярки цветове и ефирна красота, които така добре прилягат на духа на това приказно място. Експозицията е подредена от 1 до 14 август в „Тихото гнездо“ – галерия „Тунела“.

Тазгодишната изложба на шалове и облекла е една от най-колоритните до момента, съчетаваща модерни, ярки цветове с екзотични декорации в богати цветови меланжи с нежна колористика.

Стилизирани слънчогледи, паунови пера и палми контрастират на фона на ефирни шалове от фина, прозрачна коприна в оранжево, зелено, цикламено и жълто. Новост са и цитрусовите плодове – портокали и лимони на жълт и оранжев фон създават свежест и настроение.

Разбира се, присъстват и традиционните кашмирени шалове с флорални мотиви, за любителите на класиката.

“А когато става дума за облекла, украсата изпъква най-добре на тъмен фон”, вярва художничката. Дълги рокли без ръкав в тъмни цветове, от меки, галещи тялото материи, асиметрични рокли от шифон, авангардни туники с буфан ръкав –  декорирани  с модернистични декорации от ярки елементи.

На 2 август – от 19:30 часа, на открита сцена „Двореца“ е концертът „Латинофиеста“ с участието на Алфредо Торес, Начо Паскал и Максимум шоу.

„Седмицата на Чилийската култура“ във зала „Учебен Център“ ще бъде открита на 3 август, от 18:30 часа, а ден по-късно – от 19:30 часа, на открита сцена „Нимфеум“ ще се състои концерт по повод „Седмицата на Чилийската култура“.

Сподели публикацията