Представители на над 35 държави се включват във форума

Албена участва в панела Устойчив туризъм по време на Международната конференция за устойчиви инвестиции в туризма, която се провежда днес в Слънчев бряг, съобщиха от ваканционното селище. Зам. директорът по Маркетинг и продажби Димитър Тачев представя пред водещи лица в сферата на туризма политиката за устойчиво развитие на ваканционното селище.

„Албена е една от първите компании в България с приета стратегия за устойчиво развитие. Инвестираме 1 евро от всяка нощувка в екологичен транспорт, възобновяема енергия, чистота на плажа и комплекса, собствено био производство и други. Притежаваме сертификат ISO 14001 за управление на околната среда, а 5 от ТОП хотелите ни – Фламинго Гранд, Маритим Парадайс Блу, Калиакра, Гергана и Лагуна Гардън са сертифицирани по TraveLife – водещ сертификат за устойчивост в туризма” сподели Димитър Тачев по време на своята презентация.
Повече от 35 държави участват в престижния форум, който беше открит тази сутрин от министъра на туризма Николина Ангелкова. В събитието се включват и министърът на туризма и занаятите на Алжир Абделкадер Бенмесауд, министърът на външната търговия и икономическите отношения на Босна и Херцеговина Мирко Шарович, министърът на туризма на Египет д-р Рания Ал-Машат, генералният секретар на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество Майкъл Христидес, водещи представители на туристическата и сродните й индустрии от различни страни.
„За нас е чест и привилегия да бъдем сред участниците в Международната конференция за устойчиви инвестиции в туризма“ казват още от Албена.

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA