Това е островът на милиардерите, изгубен в Индийския океан. За да си там има едно много строго условие.
Това е островът на милиардерите, изгубен в Индийския океан. За да си там има едно много строго условие.
Slide
Slide
Slide
Slide

Частен остров с размери 1,4 километра на 400 метра, изгубен в Индийския океан: тук почиват най-богатите хора на планетата. Не ми харесаха огромните вили и храната тук, но фактът, че социалният статус на човек на острова не може да се определи от неговия външен вид: всеки, без изключение, не носи никакви скъпи тоалети и бижута, на острова няма луксозни коли (и дори коли изобщо), пише Блиц, позовавайки се на известната блогърка Надежда Зоркина.

Аз (съвсем не съм най-богатият човек на земята) дойдох тук по работа, с разрешението на организаторите се установих във вила, доста скромна според местните стандарти. Размерът на дома ми е 649 квадратни метра, 1 700 евро на нощ, вилата се намира в непосредствена близост до океана. Има втори етаж с открита тераса, открита баня, външен басейн.

Всички вили на острова са луксозни, други няма. Има повече от петдесет вили и те варират от 200 до 5000 квадратни метра.

Всичките ми съседи са изключително богати хора. За една нощ за местна вила вземат от 1 400 до 14 000 евро, в зависимост от размера на жилищната площ.
Ежедневието? Следобед, завършила плуването, вървя боса по пътеките, като плаша разноцветни птици и зайци. Вечер отивам в местната обсерватория, за да погледна огромните звезди на небето, или седя на терасата, четейки за тукашните риби. Приблизително същия, не много сложен живот, водят повечето от милиардерите, които си почиват край мен.

И това, което е интересно е, че икономическото състояние на гостите на острова не се разбира, без значение с кого се разминавате по пътеката : когато срещнете някого на сенчеста пътека, няма да разберете дали е шеф на някаква голяма европейска корпорация или просто един обикновен човек в къси панталони (все пак със сто процента вероятност е ръководител на корпорация).

На островът цари строго неформална обстановка – всеки ходи бос и се движи изключително с велосипеди, никакви автомобили. „Няма новини и обувки,” е местното мото.

Това, разбира се, е чудесно преживяване: да попаднете на място, където не можете да определите  социалния статус, като гледате човека. Той не носи скъпи часовници на ръцете си (защо са ви такива на остров-плаж?), не носи скъпи дрехи, до него не е паркирана неговата луксозна кола.

Той е само бос човек със смачкани шорти!

Това е в тон с новата интересна мода сред много богатите хора: да не показват финансовото си състояние, а обратното.

Сподели публикацията