На специална церемония в музейното пространство „Лапидариум“, посветена на Деня на народните будители – 1 ноември, кметът  Йордан Йорданов връчи годишните награди „Добрич“. Музикално – поетичен щрих бе поднесен от поета Сашо Серафимов и саксофониста Красимир Костадинов.   

Кои са наградените?

В знак и израз на признание Почетна грамота за значителен принос в духовното развитие на град Добрич получиха:

•          Олга Иванова–Халачева – за нейната всеотдайна педагогическа дейност като преподавател по пиано и солфеж в продължение на повече от 60 години и по повод нейната 85-годишнина;

•          Константина Петкова – за нейната дейност като музикант и създател на артистичен салон, който във време на пандемия и криза се превърна в явление в българския културен живот;

•          Юлиян Георгиев- за изключително ползотворна просветителска дейност като председател на Народно читалище „Романо дром – 2002 г.“, за личните му успехи в работата с деца и младежи в Добрич и региона.

Наградата за „Млад творец“ получи    Александър Петров – за изключителни творчески постижения в сферата на изкуството – поп музика и поезия, и създаване на позитивна среда сред младите хора.

Колективна  награда бе връчена на Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“ – за превръщането му в център на културни и образователни дейности, насочени към опазване традициите на българския народ, осигуряване на достъп до информация, разпространение на знания и запознаване на гражданите с ценностите и постиженията на науката, изкуството и културата.

Наградите на Община град Добрич имат за цел да удостоят с публично признание творци, учени и дейци на изкуството и културата от град Добрич за ярки постижения и принос в развитието на сценичните изкуства, визуалните изкуства, културното наследство, книгите, четенето и библиотеките, медиите и науката.

Община Добрич поздравява носителите на Годишните награди „Добрич“ и пожелава здраве, творческо дълголетие и щастие!

Сподели публикацията