Slide
Slide

София. Последният самолет Airbus A321ceo се присъедини към флотилията на WizzAir, съобщиха от компанията. Това е 119-ият самолет на Wizz Air и последният, оборудван с използвания в момента двигател на производителя. Отсега нататък всяка нова доставка на Airbus за Wizz Air ще е с ултра модерния и ефективен нов модел двигател (neo), което допълнително ще затвърди позицията на Wizz Air като една от най-зелените авиокомпании в света.

Моделът Airbus A321ceo направи възможно WIZZ да се превърне в най-сигурната и бързоразвиваща се авиокомпания в Европа с най-ниските разходи в индустрията. Двигателите от новото поколение neo и иновативната конструкция на кабината ще осигуряват 20% икономия на гориво. Самолетът A321neo предлага също значителни ползи за околната среда с близо 50% намаление на шума и емисиите на азотен оксид в сравнение със самолетите от предишното поколение. Оборудван с най-новите технологии, към момента A320neo е най-ефективният теснофюзелажен самолет в света и е считан за пионер в сектора.

В момента Wizz Air разполага с флотилия от 119 самолета (72 A320ceo, 41 A321ceo и 6 A321neo) и има направена рекордна поръчка за 273 самолета A320neo, A321neo и A321neo XLR, която е най-голямата поръчка на авиокомпания досега в света. След изпълнението ѝ флотилията на WIZZ ще достигне до 300 самолета, превозващи 100 милиона пътници годишно с екипаж от 10 000 души. Поръчката включва 20 самолета A321XLR (Extra Long Range), което ще даде възможност на Wizz Air да лети по маршрути с продължителност 7-8 часа със същата ефективност, както при по-късите маршрути. Подобрената производителност на самолета ще позволи на Wizz Air да разшири още повече мрежата си и да свърже точки на картата на WIZZ, които в момента са недостъпни.

Сред авиокомпаниите с флотилии от най-малко 100 самолета Wizz Air оперира четвъртата най-млада флотилия в света и най-младата сред нискотарифните авиокомпании със средна възраст на самолетите от 5.43 години, сочат последните данни на швейцарския доставчик на разузнавателни услуги на CH-AVIATION. Съвременната и добре поддържана флотилия има ключова роля за нареждането на авиокомпанията сред десетте най-безопасни нискотарифни превозвачи на 2019 г. в класацията на единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите AirlineRatings.com.

Благодарение на модерната си флотилия, включваща голям брой от най-ефективните теснофюзалажни самолети в света, Wizz Air бе обявена и за най-зелената авиокомпания в Европа през юни 2019 г. със само 57.3 г емисии на CO2 на пътник/км. Тази цифра е в процес на непрекъснат спад през последните години. Wizz Air се ангажира да намали допълнително своите емисии на CO2 на пътник с 34% до 2030 г.

Дидерик Пен, изпълнителен вицепрезидент и главен оперативен директор на Wizz Air, коментира: „Щастливи сме да приветстваме последния A321ceo в нашата флотилия днес. Airbus A321ceo изигра ключова роля в историята на Wizz Air и ни помогна да станем една от най-зелените, най-безопасните и най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа, както и превозвачът с най-ниски разходи в бранша. Отсега нататък всеки нов самолет от семейството на Airbus A320, присъединяващ се към нашата флотилия, ще бъде оборудван с една от най-модерните и екологични двигателни технологии в авиацията. Ще продължим да предоставяме нискотарифни и висококачествени възможности за полети в съчетание с непрекъснато намаляващ екологичен отпечатък на пътнически километър. Ще се радваме скоро да привестваме нашите чудесни клиенти на борда на един от новите ни самолети.“

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA