Slide
Slide

Бургас. Тази неделя, 1-ви септември, от 21.30 часа в Туристически комплекс „Акве Калиде“ можете да гледате филма за Леа Иванова. „Пеещите обувки“ разказва биографията на една от най-талантливите певици на България.

Сценаристи на лентата са Георги Данаилов и Радослав Спасов, а режисьор е Радослав Спасов. Музиката е дело на Виктор Чучков. В ролите ще видите Донна Бангьозова, Рая Пеева, Ернестина Шинова, Александър Алексиев, Юлиян Петров, Борислав Чучков, Стефан Щерев, Стефан Вълдобрев, Стоян Алексиев, Кръстьо Лафазанов.

Филмът показва лесно ли е да станеш световна звезда във време на диктатура.

Еди Казасян чете досието на Леа Иванова от ДС и не може да повярва. Всичко е било лъжа или някой друг е вършил мръсната работа… .

Лилиана Иванова е родена в Дупница през 1923 г. След атентата в църквата „Света Неделя“ родителите й се местят в Цариград. Когато се връща в България, иска да учи рисуване, но желанието й да пее е по-силно. Взима уроци при млад евреин и се влюбва. Заради гоненията от нацистите, той заминава. Връща се през съветската власт и отново отпътува – за Израел.

През цялото време едно момче пресича пътя на Леа и краде обувките й, без да подозира, че срещата им ще бъде съдбовна. Леа Иванова е изпратена в трудово-образователен лагер. Когато я пускат, е принудена да стане агент на ДС. Започва кариера на певица и среща младия джаз музикант Еди Казасян. По поръчение на ДС се женят. Заедно с оркестъра заминават в чужбина и остават там 20 години. Обикалят Румъния, Югославия, Швеция. Връщат се в България. Леа получава инсулт, но продължава да пее. Остава на сцената докрай… .

Осигурен е извънреден градски транспорт от Туристически комплекс „Акве Калиде“ след 23.30 часа.

Входът е 5 лв., а билети можете да закупите от ТК „Акве Калиде“, Туристическия информационен център до Часовника, Автогара Юг и Магазия 1.

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA